Zuid Zambia reisblogs

Live op Zambezi FM Radio in Livingstone !

pensionado was er (tot 27 jun 2011) Gepost op 19 jul 119 reacties

We waren nauwelijks door Richard Chanter, de eigenaar van de aardige Chanters Lodge in Livingstone, van het vliegveld opgehaald of hij deelde mee dat hij op zondagavond graag met ons naar de radiostudio wilde. Daar was hij co-host in een muziekshow en hij het zou leuk zijn als wij tijdens dat programma iets over onszelf zouden vertellen. Heel interessant voor de luisteraars om iets van mensen uit Holland te horen. Het werd op zo’n vanzelfsprekende manier gebracht dat wij eigenlijk geen keus hadden en niet konden weigeren. Nou ja, we zien wel, dachten wij. Eerst maar eens 3 dagen van Livingstone genieten. We verheugden ons vooral op de Victoria Falls die we 15 jaar geleden in september vanaf de Zimbabwaanse kant hadden gezien. Het was nu juni en er zou dan nog veel meer water moeten neerstorten. Daarna zouden we naar Chobe NP in Botswana reizen dat gemakkelijk vanuit Livingstone te bereiken is. Ik wilde altijd al naar Chobe omdat het wildlife daar bijzonder rijk en gevarieerd is. Als we van die excursie van 3 dagen in Livingstone terugkeerden, zouden we opnieuw in Chanters Lodge logeren en die avond was dan het radio-interview.

Livingstone bleek een leuke plaats te zijn met veel sfeer, een bijzonder interessant museum en een aantal koloniale gebouwen in art deco stijl. En de Victoria Falls waren opnieuw adembenemend, een van de grote natuurwonderen van de wereld. Omdat het regenseizoen kort voor ons bezoek was geëindigd, was het geweld van de massa’s neerstortend water nóg spectaculairder. De Zambezi rivier verdwijnt hier in een meer dan 100 m diepe kloof die 1.700 m breed is. Op het hoogtepunt stort daar zelfs 10 miljoen liter per seconde omlaag! Dat gaat gepaard met enorme hoeveelheden opstuivende druppels en waterdamp, zodat de watervallen alleen met een (gehuurde) regencape en plastic schoenen van dichterbij te bezoeken zijn. Fotograferen is absoluut uitgesloten!

De safari van drie dagen in Chobe ging veel te snel voorbij. Vooral het wildlife langs de rivier is fantastisch met onder meer heel veel olifanten, nijlpaarden, buffels, giraffes, antilopen en watervogels in grote aantallen. Voor het eerste maal, na vele safari’s, maakten we een ‘kill’ mee: een leeuwin wist een volwassen wrattenzwijn te overmeesteren. Er waren 5 welpen en die hadden honger.

Teruggekeerd in Livingstone nam Richard ons na het diner mee naar het enige hoge gebouw in het centrum van de stad. De radiostudio is op de 6e verdieping in de rechtervleugel, sprak Richard. We betraden een slecht verlichte gang en ik vreesde al voor de lift, maar dat viel mee. Boven werden we voorgesteld aan de medewerkers van Zambezi FM Radio. Zij hadden elke zondagavond een muziekprogramma met veel popmuziek zowel uit Afrika als de rest van de wereld dat een uur duurde. Richard vertelde daarin de laatste nieuwtjes op het gebied van hitlijsten in Europa en de VS. De discjockey Milli Jam zou ons na elk nummer interviewen. Richard had ons al eerder de vragen voorgelegd die er gesteld konden worden. De studio was een kleine ruimte die volledig met een dikke stof in een soort zebramotief bedekt was. Milli Jam en de zanger George da Soulchild zaten achter de instrumenten. Wij namen voor de tafel plaats. Graag zo duidelijk en dicht mogelijk in de microfoon praten, meldde Milli Jam. De muziek was goed gekozen. Adele’s Rolling in the Deep bleek ook in Zambia een tophit te zijn. We vernamen dat Rochelle nummer 1 in Holland staat; zij had dus kennelijk X-factor gewonnen. De stemming was heel gemoedelijk, zodat we al gauw op ons gemak waren gesteld. Het werd een leuk en levendig live uitgezonden interview dat door heel veel mensen in Livingstone en omgeving beluisterd werd. Terug in de lodge vertelde het personeel ons dat we het uitstekend hadden gedaan. Richard heeft er op zijn website een blog aan gewijd; zie bijgaande link.
Wie had dat kunnen denken: wij live op de radio in Livingstone, Zambia!

http://www.chanters-livingstone.com/blog-archive.cfm?id=1764

pensionado Positie 388 (860 p.) Lid sinds 13-01-2009 Foto's en tips: 2015 Blogs: 6 Fans: 20

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Zanger George da Soulchild links en de discjockey/interviewer Milli Jam rechts in de studio van Zambezi FM Radio
blogfoto nr. 2
In de radio studio
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Zaterdagmarkt in Otavalo in april 1968
3 25
Gepost op 11 april
Ecuador Noord Sierra
Naar de Dassanech
4 8
Gepost op 01 december
Ethiopië Omovallei
Onvergetelijke avond in Lalibela
4 9
Gepost op 04 mei
Ethiopië Lalibela

Reacties bij deze blog

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Goed geschreven Rein. Een mooie ervaring!

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Geweldig wat een prima beschreven blog,Rein deze had ik gemist!!

gorke

Door: gorke • Geplaatst op

Ontzettend leuk om te lezen, wat een geweldig avontuur!

maranopreis

Door: maranopreis • Geplaatst op

Mooie belevenissen Rein en goed verwoord. Wat een ervaringen, eerst dat bezoek aan Chobe en vervolgens het avontuur bij Zambezi Radio, erg leuk om te lezen. Ook nog even de blog doorgenomen van de lodge. Volgens mij kunnen jullie voortaan aanschuiven als eregasten.

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Tjee, wat leuk Rein, twee heel verschillende avonturen in een blog. Pracht ervaring ik ga de blog bekijken. Enneh.. ik vind dit qua opbouw je beste blog tot nu toe....
gr Mies

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.