Zambia

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Zambia image

Zambia

Zambia
Afrika
Janhermens

Van Hanoi via Halong Bay naar Hue

Hallo lieve mensen,
Op dit moment zitten we heerlijk te genieten van onze vakantie in Viëtnam. We genieten van alles wat er op ons afkomt en van het bloedhete weer. We zijn maandag gestart in Hanoi, een drukke benauwde stad met veel brommers op de weg. We hebben veel door de stad gewandeld, erg interessant, vooral het Old Quarter, diverse tempels en musea. De oorlog tegen de Amerikanen wordt hier nogal verheerlijkt! Een bezoek aan het waterpoppentheater is beslist de moeite waard.
Na 2 dagen Hanoi zijn we naar Halong Bay gereden. Daar hadden we de pech dat het erg mistig was. Desondanks was de boottocht langs het prachtige waterlandschap erg indrukwekkend!
Na nog een nachtje Hanoi vlogen we naar Hue, waar we de citadel en diverse tempels bezocht hebben. Verbazingwekkend dat je als keizer 500 vrouwen kunt hebben!?! Een boottocht over de Perfume River was ontspannend en indrukwekkend.
We weten inmiddels hier méér van keizers en koningen dan van ons eigen koningshuis! De verering van voorouders en hooggeplaatste personen is hier groot! Daartoe horen b.v. ook de generaals uit het Vietcong-leger! Je krijgt hier al snel een eigen tempel!
Morgen reizen we verder met onze auto naar Da Nang en Hoi An over een van de mooiste routes over de bergen.
Groetjes, Jan en Christien