Zuid Zambia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

The Arts Cafe in Livingstone

Zuid Zambia,
Zambia


De plaats Livingstone bij de Victoria Falls is overdag heel sfeervol, maar ’s avonds was er tot voor kort niets te doen. In 2010 heeft een vriendelijk Canadees echtpaar, Bob en Marilyn, het Arts Café opgericht. Dit ligt iets ten zuiden van het centrum schuin tegenover het Protea Hotel. Lokale kunstenaars kunnen er exposeren en hun werken zijn te koop. Er worden cursussen in traditionele handarbeid gegeven, zoals het vlechten van manden en bewerken van steen. Je kunt er je eigen souvenir maken.
Er is binnen een café en een restaurant in de openlucht waar traditionele Zambiaanse gerechten worden geserveerd. Bijzonder is dat ze ook een kleine theaterzaal aan het café hebben gebouwd. Hier worden dansen uit 4 provincies van Zambia opgevoerd die op een komische wijze gepresenteerd worden. De dansers en muzikanten met djembé’s, zingen ook. Ze bewegen geweldig en hebben echt plezier in hun werk. Voor de show begint, kun je in de tuin eten.
Op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag wordt er van 20 -21.30 uur gedanst en op zondagmiddag van 15-16.30 uur. Op woensdag- en zondagavond zijn er geen dansen, maar is er vanaf 18 uur live muziek door een lokale band. Het Arts Café is op maandag gesloten.
Het is echt een heel leuke attractie die (nog) niet in de reisgidsen vermeld staat. Voor vervoer naar het café kan worden gezorgd; in ons geval werden wij door Bob zelf opgehaald.

http://[url="http://www.lipaf.org/about/" target="_blank"]www.lipaf.org/about/[/url]