Zuid Zambia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuid Zambia image

walking with lions

Zuid Zambia
Zambia
Zeester

walking with lions

Volgende uitstapje is een bezoekje aan het centrum. Hier is een soort bazaar waar je souvenirs kunt kopen en gedeeltelijk met kleding kan betalen, bv een t-shirt is ze 5 $ waard en de rest betaal je bij. Dit blijkt dus niks voor mij. Afdingen vind ik prima, kleding weggeven helemaal geen probleem, maar om spullen te betalen met spullen die ik ook zo weg zou geven/weggooien, daar heb ik problemen mee. Hun hebben er weer problemen mee als ik ze de spullen zo geef en er niks voor terug wil, dan verkopen ze niks. Gauw in de taxi en weer terug naar “Waterfront”.
In de middag komt er een mercedus bus om ons (4 pers.) naar de volgende uitdaging te brengen. Het busje gaat diverse hotels af om meer mensen op te pikken. In totaal 19 personen (hellup). We stoppen bij het “lion-encounter-centre”.
We krijgen eerst een duidelijke uitleg wat wel/niet mag. Tassen moeten we achter laten, je neemt alleen mee wat echt nodig is. Maar voor we weer in de bus stappen; handen wassen! We rijden een paar honderd meter, daar krijgen we allemaal een stok om de leeuwen wanneer nodig af te leiden. We gaan in 2 groepen verder, wij blijven met 8 personen over. De leeuwen hebben eer gisteren goed te eten gekregen, dus we schijnen veilig te zijn!
We lopen naar een groepje bomen toe en daar blijken 3 leeuwen te liggen. Allen rond de anderhalf jaar oud. Ze liggen gewoon los, niet aan een riem of touw. Ook hier weer eerst uitleg over de betreffende leeuw, maar ik hoor er weinig van. Ik ben zo gebiologeerd door de beesten en wil alleen maar kijken en foto’s nemen. Wat gaaf, om zo dichtbij (anderhalve meter?) een leeuw te staan en ook mogen we een leeuwin aaien! Geweldig… Wel wat anders dan die kleintjes die ik thuis heb liggen! Een van de leeuwen gaapt eens lui en bekijkt ons eens.
Dan gaan we een stuk lopen en de leeuwen lopen er gewoon tussen door. Er lopen ook ranchers mee, waarvan er ook een aantal gewapend zijn. Gelukkig is gebruik ervan niet nodig vandaag.
De leeuwen zijn de baas en wij moeten ze dus de ruimte geven. Zo lopen we over het terrein heen en af en toe stoppen we even voor uitleg, om te aaien of te kijken waar ze uithangen.
Op een gegeven moment ziet een van de leeuwen een varkentje en spurt er achteraan. Dat laten de andere twee niet gebeuren, dus ook die er achter aan. De ranchers daar weer achteraan en roepen dat ze terug moeten komen. Natuurlijk wij er ook achteraan, actie. Jammer genoeg luisteren de leeuwen, of ze zijn gewoon lui en komen weer terug.
Dan is jammer genoeg de tijd om en stappen we weer in de bus, naar het info centre….. eerst weer handen wassen! Hapje en drankje staan voor ons klaar en gaan de video bekijken, die door het centre van de groep is gemaakt.
We laten ons in het centrum bij een restaurant afzetten, bij “Hgoma Zanga”, Livingstone Ethinic African Cuisine.
Een geweldige tent. Prachtige kunst van lokale kunstenaars, een geweldige keuken, de bediening ziet er schitterend uit, maar alles is echt Afrikaans geregeld, zonder logica; eten bestellen, met bonnetje gaan betalen bij de kassa, met het volgende bonnetje je eten halen en dan, als je klaar bent met eten nog even je drinken betalen!
Geweldig!

Foto's

89f4b.jpg
89f4b.jpg
Zeester
ed56a.jpg
ed56a.jpg
Zeester