Zuid Zambia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuid Zambia image

Zuid Zambia

Zuid Zambia
Zambia
Lione Kolsteren

bericht uit Zambia

Eindelijk weer even in de bewoonde wereld en dus de mogelijkheid van internet. We zitten nu in Zambia, in Livingstone. Hierna zullen we wel geen mogelijkheid voor internet meer hebben, dus dit zal het laatste berichtje zijn.
We maken enorm veel mee, het is net een spannende film met het ene na het andere hoogtepunt, maar wel een film die in een hoog tempo wordt afgespeeld, zoveel indrukken zijn er op te doen. We zitten nu bij de Vic Falls. Gistermiddag laat zijn we langs de watervallen gewandeld, langs de enorme kloof waar de watervallen zich omlaag storten. Prachtig en uiteraard een zeer natte bezigheid!!
Vanmorgen zijn we naar een authentiek Zambiaans dorpje op het platteland geweest. Nog helemaal Afrikaans en de moeite waard. Vanmiddag gaan we wandelen in het nationale park.
We hebben een paar dagen geleden geslapen met nijlpaarden! We hadden in Ngepi Lodge een boomhut aan de Okovangorivier. De hut is in feite een platform in de kruinen van een boom boven de rivier, met alleen bamboegordijnen als "muren". Toilet en de douche waren helemaal buiten en je moest oppassen dat er geen boten voorbij kwamen varen als je op het toilet zat of onder de douche stond (en ook uitkijken dat je het platform niet afdondert!! zeker in de nacht als je moet plassen want het is dan aardedonker en elektriciteit werkt dan niet). In het pikkedonker in je bed liggend hoor je de nijlpaarden beneden je platform rondscharrelen en morren en ruziemaken. Als Rene lag te snurken leek het wel of de nijlpaarden terugknorden. 's Morgens vroeg had je vanuit je bed dan een prachtig uitzicht op de rivier waarboven dan de zon opkomt. Wel een beetje spooky 's nachts en je voelt je erg op jezelf aangewezen maar een schitterende ervaring. Verder hebben we veel wild in Etosha gezien en vooral de waterplaats 's avonds was een belevenis van de eerste orde!! Verder veel meer andere spannende dingen meegemaakt. Echt Afrika is het hier!
Vanmiddag een spectaculaire wandeling in het nationale park gemaakt, maar daarvan zullen de foto's ongetwijfeld nog op de site verschijnen!
NB. De gefrituurde rupsen in de township van Swakopmund vielen niet eens tegen, vooral niet met veel spinazie dipsaus er bij.

Morgen gaan we naar Botswana (Chobe en Magkadigadi Pans) en daarna naar Zuid-afrika.