Zuid Zambia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nkwazi Camp

Zuid Zambia,
Zambia


[url="http://www.campnkwazi.com" target="_blank"]http://www.campnkwazi.com/[/url]

Een aanrader en werkelijkwaar prachtige plek om te verblijven nabij Livingstone is Nkwazi Camp. Nkwazi ligt op ongeveer 20 minuutjes rijden ten westen van Livingstone. In Livingstone is behoorlijk wat keuze qua accommodatie, maar Nkwazi springt er wat mij betreft toch echt bovenuit. Het heeft prachtige groene kampeerplekken en eventueel luxe cabins aan de rivier. Nkwazi is pas sinds december 2012 geopend en er is zeer veel aandacht besteed aan de cabins, kampeerplekken en het sanitair. Dankzij de ligging aan de Zambezi rivier zijn er tevens boot- en vistochten mogelijk. De Namibische eigenaren zijn erg gastvrij en persoonlijk. De Victoria Falls liggen op ongeveer 20-30 minuutjes rijden, door het Vic Falls NP heen.

Tijdens ons verblijf werden we meerdere malen vergezeld door olifanten op de camping en waren de leeuwen in het Zambezi NP aan de overzijde van de rivier in Zimbabwe duidelijk te horen!

Nkwazi Camp heeft als motto "It's not a stopover – it’s a destination!" en daar valt zeker wat voor te zeggen voor een aantal dagen!

Nkwazi ligt aan de weg tussen Livingstone en de grensovergang (Kazangula) tussen Zambia en Botswana. Vanuit Livingstone kom je na het NP over een spoor en na ongeveer 3 km is er een zandweg aan de linkerzijde. Hier staat het kamp met een groot bord aangegeven. Nog zo'n 6 km over de zandweg en je komt bij het kamp aan. Makkelijk te vinden! Zeker een aanrader om rust, ruimte en natuur te vinden en geen last te hebben van legio backpackers en overlanders in Livingstone zelf! :)