Zuid Zambia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

MV Lady Livingstone

Zuid Zambia,
Zambia


Als je in Livingstone bent, zie je overal reclames voor een sunset cruise op de machtige Zambezi rivier. Dat is ook een absolute aanrader en die belevenis mag niet worden overgeslagen. Het aanbod aan boten is echter groot en sommige zijn beslist af te raden. Zo zijn er de zogenoemde “booze cruises” waar meestal luidruchtige types op af komen die zich al gauw vol hebben laten lopen en dan de sfeer volkomen verprutsen. Als er al toelichting door een gids wordt gegeven dan is die door het lawaai niet te verstaan.

Er bestaat een werkelijk uitstekend alternatief. Het is wel wat prijziger, maar naar mijn idee is het gebodene dat ook echt waard. Kies voor een sunset cruise met het nieuwe schip Lady Livingstone. Die boot heeft elektrische motoren en gaat fluisterend door het water. Op de drie dekken staan comfortabele fauteuils met tafeltjes. Daarop verschijnen de drankjes die je onbeperkt kunt bestellen, en ook kleine koude en warme hapjes die met tussenpozen worden geserveerd. Tijdens de cruise wordt door een gids over de omgeving en de dieren verteld van het Mosi O Tunya National Park dat aan de rivier grenst. Gewoonlijk zijn er nijlpaarden, krokodillen en allerlei watervogels te zien. Maar het mooist zijn toch wel de kleuren van de hemel en het water als de zon roodglooiend ondergaat.
De Lady Livingstone vertrekt vanaf het nieuwe David Livingstone Safari Lodge & Spa hotel. Als je deze cruise boekt, is het vervoer naar en van dit luxueuze hotel bij de prijs inbegrepen. Bij aankomst speelt er op het schip een marimba band. Zij spelen opnieuw bij terugkeer en dan branden er fakkels in de tuin.
Je kunt ter plaatse betalen, ook met een credit card. De kosten voor deze onvergetelijke boottocht van 2,5 uur zijn USD 60 per persoon.

[url="http://www.dlslandspa.com/ladylivingstone/" target="_blank"]http://www.dlslandspa.com/ladylivingstone/[/url]