Zuid Zambia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuid Zambia image

Mosa oa Tunya NP

Zuid Zambia
Zambia
Zeester

Mosa oa Tunya NP

Vannacht lag het wel heel lekker weer in een echt bed. Minder was dat het vannacht niet regende, maar hoosde. Gelukkig heeft de nachtwaker bij alle tenten de flappen neer gelaten!
Met vijf man op safari naar Mosa oa Tunya NP. We worden opgehaald door een mooie jeep met afdak en we krijgen allemaal een klein pakketje met daarin een poncho. De chauffeur zit apart in de cabine. Het afdak en de poncho zijn wel prettig met alle regen die er nog steeds valt!
Het NP is maar een klein stukje rijden. Het is een klein park en begint al lekker groen te worden met nieuw groen.
We zien verbleekte giraffes (zo lijkt het), buffels en zebra’s die ons de kont toekeren. Maar we zijn hier eigenlijk wel een beetje voor de white rhino. Nee niet de witte rhino, de rhino maar die met de brede bek! Na een tijdje kruizen we een doorgaande weg en gaan aan de andere kant verder.
Opeens komen er 3 mannen met een lange groene jas aan, muts op, wapen over de schouder ???? Ze komen op de auto af en de auto stopt! Ik bedacht gelijk dat ik ze een goeie oplawaai zou kunnen verkopen met mijn grote camera. Want wat moeten deze lui hier???
Het blijkt dat deze mannen “ranchers” zijn en dat zij, als wij dat willen, ons naar de white rhino kunnen brengen, lopende! Alle ideeën aan de kant, want hier komen we voor! Dus rugzak om, poncho goed en lopen maar, onder begeleiding van de 3 gewapende ranchers. Het blijkt niet eens zo ver lopen, want daar zijn ze al, 4 stuks. Eentje staat op de uitkijk en de 3 andere zijn lekker lui. We blijven op gepaste afstand om ze te bekijken en foto’s te maken, want owee als ze gaan rennen!
Op weg terug naar het kamp, zien we nog een knobbelzwijn met jongen en een varaan.


Foto's

61cfd.jpg
61cfd.jpg
Zeester
79857.jpg
79857.jpg
Zeester
79857.jpg
79857.jpg
Zeester
9bd88.jpg
9bd88.jpg
Zeester
9bd88.jpg
9bd88.jpg
Zeester
c05f1.jpg
c05f1.jpg
Zeester
c05f1.jpg
c05f1.jpg
Zeester