Zuid Zambia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuid Zambia image

Livingstone

Zuid Zambia
Zambia
Zeester

Livingstone

Vandaag echt een dagje trucken.
Eerst naar Lusaka (234km) om inkopen te doen voor de lunch, dus naar de Shoprite!
Het valt gelijk op dat hier wel hele mooie huizen staan, grote auto’s voor de deur, duidelijk een echte stad. En dan nog 415 km te gaan…oeps.
We lunchen in de truck, er is geen tijd om te stoppen. Gelukkig is de weg grotendeels geasfalteerd. We hangen nog steeds de koningin uit en blijven vriendelijk zwaaien naar de vriendelijke bevolking… hele scholen staan te zwaaien onderweg! Dit gedeelte is dicht bevolkt, hier niet af en toe een hutje, dit is echt een bewoonde wereld.
40 km voor Livingstone wordt alles weer zandpad. Dit schijnt l jaren zo te zijn. Hier zijn Chinese aan het werk en die willen blijkbaar niet naar huis en doen echt heeeel langzaam aan! Soms is er zomaar weer een stukje asfalt??
Het laatste stuk tot de stad is echter nog slechter dan de rest!
Eindelijk rijden we Livingstone binnen en gaan gelijk door naar “ Zambezi Waterfront lodge”, hier staan tenten op een betonnen plateau met elektriciteit en een echt bed op ons te wachten.
Gauw de truck leegmaken, zodat de jongens gelijk door kunnen rijden naar Zimbabwe.
Dan gaan we naar het VVV kantoor om de excursies voor de komende dagen te regelen, daarna zoeken we onze tent op om vervolgens te gaan eten in een echt restaurant! Dat is vreemd na 3 weken en zeker als het eten van onze kok beter smaakte dan wat je hier krijgt!
Dit hier is een groot complex en dat is even wennen, wat een drukte.

Foto's

3929c.jpg
3929c.jpg
Zeester
a2ba2.jpg
a2ba2.jpg
Zeester
a2ba2.jpg
a2ba2.jpg
Zeester
ee086.jpg
ee086.jpg
Zeester
ee086.jpg
ee086.jpg
Zeester