Victoria watervallen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Victoria watervallen

Victoria watervallen,
Zambia


Na een prachtige helikoptervlucht is het tijd om de watervallen van dichtbij te bekijken en dat doen we vandaag vanuit Zambia. Dat betekent dus dat we eerst de grens moeten oversteken. Dat geintje duurt langer dan verwacht. Het is een behoorlijke wandeling naar de grens van Zambia en ook na de grens moeten we nog een behoorlijk eind lopen. Maar...we hebben weer stempels! Welkom in Zambia.

We hebben gehoord dat het raadzaam is om een poncho te huren want het kan een natte bedoeling worden...en dat blijkt achteraf nog vrij netjes uitgedrukt te zijn. Ik heb normaliter ALTIJD een poncho bij me en dit jaar heb ik hem voor het eerst thuis gelaten. Hoe stom...waarom zou je een poncho meenemen naar Afrika?Tja...Daarom dus. We huren voor een paar dollar een foeilelijke poncho en daarmee zijn meteen alle selfies verpest...zo wil je echt niet op de foto.

In het begin valt het allemaal nog wel mee. De watervallen zijn werkelijk schitterend. Maar dan...moeten we de brug oversteken en is het gedaan met de pret. We worden overvallen door een enorme hoosbui...en dan bedoel ik echt een énorme hoosbui. Ik probeer zo goed als mogelijk mijn camera te beschermen onder de poncho maar zelfs dat geeft geen nut. Het water loopt gewoon onder de poncho door. Ik had wel wat water verwacht, maar niet dit! Ik heb sneakers aan en dat is zo ontzettend vies, ik sop echt in mijn schoenen. Mijn broek is zo zeiknat dat mijn kruis op mijn knieën hangt en bang ben dat ik hem ga verliezen. Op een gegeven moment zien we gewoon niets mee, behalve veel mist en water. De watervallen zijn volledig in de mist verdwenen en we kunnen alleen maar hard doorlopen, hopend op een droger plekje en een beetje zicht. Dat lukt uiteindelijk, helemaal aan het eind van de waterval. Daar hebben we ook zicht op een prachtige regenboog (gelukkig want anders heb je dat stuk voor niets gelopen). Maar dan moet je ook weer terug, haha.
We pakken ons weer goed in, verstand op nul en lopen. Al met al zijn we na twee uur watervallen dus echt compleet verzopen.

Eindconclusie: heel mooi maar wel erg nat :)