Zambia reviews

10
Zambia
Als Afrika verslaafde ben ik al heel vaak op safari mogen gaan! Een van de best bewaarde geheimen in Afrika is het South Luangwa National Park in Zambia. Met een klein vliegtuigje vlieg je vanuit de hoofstad Lusaka naar Mfuwe. Daarvandaan is het nog een uurtje rijden naar het park. Dit schitterende park heeft alle elementen voor een geweldige safari. De Luangwa river stroomt door het park en typeert het landschap. Behalve de neushoorn, is de gehele big five in grote aantallen te vinden. Er is bijna een garantie dat je een luipaard ziet. De populatie is erg groot! Maar ook met grote regelmaat hebben we leeuwen troepen gezien. Wij hebben diverse safari camps bezocht. De camps liggen op de meest mooie plekken in het park, de een nog mooier dan de ander. De meeste bushcamps hebben een authentiek karakter. De kwaliteit van de rangers en ook de service en het eten is subliem! Ik kies altijd de kleinschalige camps uit, maximaal 4 tot zes tenten of chalets. Zo heb je de safari nooit met meer dan 4 personen! Uniek zijn de wandel safari’s. Een gewapende ranger voorop, lopend in een rij! Vrij van alle geluiden die een jeepsafari met zich mee neemt. Soms kom je heel dichtbij giraffen en olifanten, een totaal andere waarneming te voet dan met een jeep. Waanzinnig, we zagen een leeuwen koppel paren, terwijl wij te voet varen! Wel met gepaste afstand natuurlijk! Wandelend op safari gaan is prachtig! South Luangwa krijgt van mij een cijfer 10!
Land
  • Wandelend op safari, luxe safari bushcamps
Review geplaatst op 2016-09-15
10
Zambia
ASchonis was hier 01 sep 2015
South Luangwa is een pareltje in Zambia. Een prima plek om op safari te gaan. Naast het afwisselende landschap met meertjes, (droge) rivierbeddingen, heuvels en bossen, kun je hier ook veel wildlife zien. Helaas is door het stropen er geen neushoorn meer te vinden, maar verder kun je de anderen van de big five hier vinden. Vooral in dit park heb je een grote kans op het zien van luipaarden In twee dagen tijd hebben wij er maar liefst zeven in twee dagen gezien. Het mooie is dat je hier naast de gewone safari's ook nachtsafari's en wandelsafari's kunt doen. Een wandelsafari is geweldig. Je voelt je echt een soort Freek Vonk die rond loopt in het park. Je gaat met een gewapende en ongewapende ranger op pad. Wij hadden een hyena die op 20 meter afstand met ons meeliep. Heel bijzonder om sporen te zoeken. Hyena uitwerpselen zijn wit, omdat ze ook botten eten. Je ziet gaatjes in de grond vanwege bepaalde insecten. Allemaal zaken die je vanuit een jeep minder snel ziet. En dan het geluid.Of eerlijk gezegd de stilte! Zebra's en impala's die langslopen, de olifantenmest naast je op de grond. Dit is Afrika die je voor je ziet!
Land
  • rustig mooi park
  • safari per open terrein wagen
  • night drive
  • wandel safari
  • grote kans op luipaarden
  • niks
Review geplaatst op 2016-09-11
10
Zambia
andresenmarianne was hier 01 jul 2014
De Luangwa Nationaal Park is gelegen langs de Luangwa rivier de experten noemen dit park het grootste sanctuarium ter wereld van wilde dieren. De concentratie en verscheidenheid van dieren die hier rond de rivier leven behoren bij de meest intense van volledig Afrika.
Land
  • Sfeer
  • Geschikt voor kinderen
Review geplaatst op 2017-04-20
10
Zambia
andresenmarianne was hier 01 jul 2014
Zambia wordt beschouwd als het meest vreedzame land op het hele Afrikaanse continent, grote woorden. Zijn glimlach is meerjarig en zijn kalmte ook. 72 etnische groepen die zonder grote problemen naast elkaar kunnen bestaan, bijvoorbeeld als voorbeeld voor de buren. In dit onvolmaakte evenwicht dat soms moeilijk te onderhouden is, bestaat de Zambiaan samen en overleeft het dier, gratis in de meer dan20 natuurparken die het land doorkruisen en de toerist verbazen. Als het beroemde Afrikaanse virus nog niet is doorgevoerd, is het hier al gedaan. Een dier Eden De vallei van Luangwa is een van deze juwelen, een dierenparadijs waar de mens zich nog steeds in een minderheid verplaatst, Deze onmetelijkheid van het park herbergt evenveel soorten als de dromer, met de juwelen van de kroon goed verborgen voor onervaren ogen: het luipaard op de top van de boom, de leeuw naast de struik, het nijlpaard in zijn vijver. De sensaties vermenigvuldigen zich 's nachts. Alles wat je ogen verliezen, je oren winnen ... de dag begint voor hen, het is tijd voor de jacht en die leeuw die brult naast
Land
  • 20 natuurparken
  • geen
Review geplaatst op 2017-04-20
10
Zambia
andresenmarianne was hier 01 jul 2014
Zambia. Missie onmogelijk om een ​​of twee tussenstops te vermijden voor aankomst in de hoofdstad Lusaka, waarbij het soms duizelingwekkende verkeer van de centrale kast wordt vermeden, Zambia is als het beroemde Afrikaanse virus nog niet is doorgevoerd, is het hier al gedaan. Een dier Eden De vallei van Luangwa is een van deze juwelen, een dierenparadijs waar de mens zich nog steeds in een minderheid verplaatst, ver van het Afrikaanse van de Serengeti. Deze onmetelijkheid van het park herbergt evenveel soorten als de dromer, met de juwelen van de kroon goed verborgen voor onervaren ogen: het luipaard op de top van de boom, het nijlpaard in zijn vijver. de leeuw naast de teent je hart bevriest, is echt 5 kilometer van je verwijderd, maar er is niemand die slaapt of vergeet. beginnen de nacht actieve dieren te voorschijn te komen.Je ziet dus dieren die je over dag niet ziet.
Land
  • Een dierenparadijs
  • de leeuw naast de teent
  • geen
Review geplaatst op 2017-04-20
9
Zambia Zuid Zambia
Fransvdg was hier 01 aug 2008
De Victoria Watervallen zijn echt schitterend om te zien. Je vindt ze in de rivier de Zambezi, op de grens tussen Zambia en Zimbabwe. Je ziet daar een watergordijn van ruim 1700 meter breed en 100 meter hoog. Per minuut valt er soms wel 500 miljoen liter water over de rotswand. Vanuit de stad Livingstone (genoemd naar de Schotse ontdekker van de watervallen)kun je allerlei excursies boeken om de watervallen op het land of vanuit de lucht te bewonderen. Je kunt er ook voor kiezen om de grensbrug met Zimbabwe over te steken en al dat watergeweld vanaf die kant te bewonderen. Iedereen die daar voor kiest raad ik aan om bij binnenkomst in Zambia bij de grenspost al een "multiple entry permit" aan te vragen. Anders heb je een flink probleem als je vanuit Zimbabwe weer terug naar Zambia wilt gaan. Vraag dan voor de zekerheid ook vooraf informatie over de actuele situatie daar.
Regio
  • prachtige waterval
  • de kans om Zimbabwe te bezoeken
  • je kunt heel nat worden bij de watervallen
Review geplaatst op 2016-10-08