Oost Zambia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Oost Zambia image

South Luangwa, het echte Afrika!

Oost Zambia
Zambia
South Luangwa

South Luangwa, het echte Afrika!

South Luangwa, Zambia Een bedeelte waar veel over te vertellen valt. Op de voorhand ben ik niet geheel objectief aangezien ik zelf een safaricamp in South Luangwa heb. Maar dat is natuurlijk niet voor niiks! Voordat ik en mijn voormalige vriendin in South Luangwa besloten te investeren hebben we veel reizen gemaakt door Zuidelijk Afrika, voornamelijk de safari gebieden met authentiek karakter. We zijn ookwel in Zuid Afrika bij private game farms geweest wat soms erg goed beviel maar je mist gewoon het element van het echte Afrika, ongereptheid, cultuur, een relatief onaangetast ecosysteem etc. Veel mensen verkijken zich op de prijs om het echte Afrika te ontdekken. Het lijkt wel of het alleen voor de welgestelden is. Helaas is dat vaak ook wel zo. Maar er zijn manieren om Afrika te ontdekken die niet altijd veel geld hoeven te kosten. Vaak beland je wel in een groepsreis of moet je genoegen nemen met het openbaar vervoer, wat je zenuwen op de proef stelt.
Waarom Remote Afrika zo duur is...simpel voordat je Westerse service kan velenen in de bush lopen de kosten heel erg hoog op. Alles komt van ver en moet vervoerd worden. De mooie natuurgebieden zijn begaanbaar gemaakt voor bezoekers dat betekent een netwerk van samenwerkende bedrijven, infrastructuur etc.

Zambia is voor de avontuurlijke safari toerist zeer goed bereisbaar. Zowel over het land maar vooral via de luchtvaart. Het service niveau staat zeer hoog zonder dat het ten kosten gaat van het natuurlijke gevoel. Je zal niet snel airco's vinden in je kamer en je moet niet bang zijn voor een insect in je chalet. Een sterk plus punt van South Luangwa is dat het gidsniveau er hoog is. M.a.w. je bent op safari met een echte kenner van het gebied. Dit onderwerp viel mij wel eens tegen in andere safari landen. Zimbabwe maakt hierop weer een uitzondering. In de parken van Zim lopen ook veel gidsen rond met uitzonderlijke kennis van de natuurgebieden.

Het zal jullie niet ontgaan dat ik een fanatiek wildlife fotograaf ben. Dat is ook een van de redenen waarom het zeker de moeite waard is om eens contact op te nemen indien je het optimale uit je fotografie wilt halen. Het beste is om dat met mij op safari te gaan. Ik heb niet zoveel kennis als de Zambiaanse gidsen van de natuur maar mijn kennis voldoet ruim en ik vind het leuk om leuke fotografische momenten te creeren. We zullen ook meer gericht de safaris gaan toespitsen op fotografie en natuur. Er wordt binnenkort een hide gebouwt op ons terrein bij een waterplas, waar vooral in de maanden juli, augustus, september en oktober veel van gebruik van gemaakt zal worden door de beesten rondom de lodge. Ook zijn er workshops op komst met natuurfotografie als onderwerp.
Indien je vragen hebt of meer info wilt hebben kan je altijd even een mailtje sturen. INFO@TRACKANDTRAILRIVERCAMP.COM
Je kan op de volgende websites kijken:
www.trackandtrailrivercamp.com
www.luangwariver.com (fotosite)



Foto's

8c6ca.jpg
8c6ca.jpg
South Luangwa
3b6b8.jpg
3b6b8.jpg
South Luangwa
48ede.jpg
48ede.jpg
South Luangwa