Oost Zambia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Oost Zambia image

South Luengwa NP

Oost Zambia
Zambia
Zeester

South Luengwa NP

Na een rustige nacht vertrekken we om 6 uur in 2 groepen voor de safari in open jeeps.
Hiervoor moeten we terug rijden naar de hoofdweg en daar naar de brug om het NP in te rijden. Gelijk als we de eerste bocht in het park omrijden komen we een groep olifanten tegen. Geweldig… wat zijn ze toch leuk.
Jammer genoeg zijn we niet de enige jeeps…wat een drukte. Dat is balen! Rij naar een stil staande jeep en je ziet wildlife; wilde honden, zebra’s, nijlpaarden,
Prachtige vogels.
Gelukkig gaan we een andere kant op en rijden weg van de andere jeeps; moeder met 3 jonge leeuwen, giraffes, visarenden, impala’s, buffels etc.
Als we na deze perfecte drive terug komen in het kamp staat er een heerlijke brunch klaar.
Tot de middag safari vermaak ik me bij het zwembad, lekker lui in de zon (al verklaren andere me voor gek, die zitten te puffen van de hitte in de schaduw) en wat lezen.
De middag safari laat ons weer olifanten, buffels, giraffes, pracht vogels etc zien. We hebben een pauze met drankje aan de rivier en zien de lucht knalrood worden, schitterend met de weerschijn in het water.
Net als we weer weg willen rijden begint het te regenen! Gelukkig heeft onze chauffeur poncho’s bij zich! Het is vandaag 1 November, begin van het regen seizoen en jawel, de natuur houdt zich aan die afspraak! Het wordt ook donker en we zien weinig dieren; cervetkat, genetkat, en een duo hyena’s, maar het luipaard laat zich mooi niet zien. De laatste paar uur duurde erg lang; regen, donker en weinig te zien! Het is gestopt met regenen als we om half 9 in het kamp terug komen en er staat een heerlijke maaltijd op ons te wachten, wat een luxe.

Weer een rustige nacht, al was er aan de sporen te zien wel visite geweest van een nijlpaard!
Al we in de richting van het NP rijden komen we al een groep olifanten tegen. Wat een begin van de dag! Even verder wacht ons een hippo in het groen die net zijn bek open doet…. Wauw. En we zijn nog steeds de brug van het NP niet over!
In het NP zien we al gauw een albino baby aapje…. Wat voor toekomst zou die hebben in deze tijd van droogte en honger? Moeder houdt hem goed in de gaten. We gaan dit keer een compleet andere kant op, mede omdat dit onze derde
drive is. We pakken de buitenkant. Hier is veel vernield door olifanten en is het veel opener en zijn de vogels goed te zien en fotograferen. Een Lilac brested Rolller (vorkstaart scharrelaar?) blijft gewoon op zijn paaltje zitten als we er vlak langs rijden. De kraanvogels maken zich ook niet druk om ons. Ook zien we een impala met jong, heel schattig. Ja, dit is weer een goeie ochtend geweest.
Deze middag safari moet het gewoon gebeuren, de chauffeurs zijn er onrustig van; ze willen ons een luipaard laten zien! We rijden eerst ver het park in en komen het nodige wild tegen, waar we ook voor stoppen. Dan de schijnwerpers aan en speuren naar dat ene soort. Dan komt er een seintje via de radio en gaan we razend snel naar een bepaalde plek. Daar staan al 3 jeeps te kijken naar een luipaard dat een groepje impala’s nadert. Het luipaard trekt zich niks aan van de vier schijnwerpers die hem verlichten! Schitterend omdat gespierde lichaam zo in sluipgang te zien. Om de impala’s wat bewegingsvrijheid te geven als het luipaard aanvalt gaan wij tent waards! Ook omdat het hek van het park om 20.00 uur dichtgaat. Jammer maar helaas.
Dan opeens zien we een groep leeuwinnen aan de waterkant liggen, lekker lui en ze zijn blijkbaar zo vol gevreten dat ze zich niks van ons aantrekken en zich nog even extra uitstrekken!
Wat een mooi dag is dit weer geweest! Wat een mooi NP.



Foto's

b2d3f.jpg
b2d3f.jpg
Zeester
946a9.jpg
946a9.jpg
Zeester
2b2eb.jpg
2b2eb.jpg
Zeester
946a9.jpg
946a9.jpg
Zeester
ab418.jpg
ab418.jpg
Zeester
ab418.jpg
ab418.jpg
Zeester