Oost Zambia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Oost Zambia image

Oost Zambia

Oost Zambia
Zambia
Zeester

Op naar South Luengwa NP

Na een heerlijk ontbijtbuffet stappen we weer in blauwe monster. Op naar Zambia.
Na een uur of 2 komen we bij de grens aan. Malawi uitkomen is niet het probleem, maar om Zambia in te komen!!!
Allemaal je naam in een register schrijven, dan zelf je paspoort inleveren, met $ 50 en je stempel voor gele koorts laten zien in je gele boekje. Dat ik een stempel liet zien die al lang verlopen was, daar hadden ze totaal geen erg in. Ik had wel een nieuwere stempel, maar dit was per ongeluk. Wat vervelender en een beetje dom was, was dat 2 reisgenoten het gele boekje onder in hun grote bagage hadden zitten! Dus alle bagage eruit en zoeken maar. Nou gaf dat voor ons niet zo heel erg, want al onze paspoorten moesten toch nog door de papiermolen.
Maar uiteindelijk is toch alles geregeld en kunnen we weer instappen.
B verzameld al ons Malawiaanse geld en wisselt alles in Chipata om voor het mooie Zambiaanse geld. Omdat het een groot bedrag tegelijk is, krijgen we een betere koers. In de tussen tijd kunnen wij even de benen strekken.
Voorbij Chipata is het asfalt echt op en wordt het weer een lange hobbelige zand/ grintweg. De ramen rammelen er bijna uit en je kan elkaar haast niet meer verstaan.
Het landschap is gelukkig schitterend en we blijven maar zwaaien naar de mensen. Af en toe een houten kar met een buffel ervoor, verder is er weinig verkeer.
Dan gaan we van de weg af en stoppen bij Tribaltextiles. Hier worden door lokale mensen schitterende spullen gemaakt; kleden, tassen, placemats, van alles en allemaal van stof. Een soort Zambiase batik. (www.tribaltextiles.com.zm)
Echt een bezoekje waard als je in de buurt bent. Niemand gaat hier met lege handen de deur uit en blij stappen we weer in. Eindelijk souvenirs!
Na nog een uurtje rijden slaan we af naar “Waterfront” onze kamping voor de komende 3 nachten. De camping ligt aan de Luengwa river, we hebben letterlijk de nijlpaarden in de voortuin. Verder is er een bar, een klein zwembad en de nodige toiletten en douches.
We zijn hier eens niet de enige groep, er staat nog een truck en een 4x busje. Maar het terrein is zo groot dat je elkaar zelfs bijna niet ziet, behalve bij het zwembad.
Tenten opzetten en nogmaals de instructies; alle etenswaar in de truck laten, de flappen naar beneden van de tent, niet onnodig je tent uit; snij een fles af om in te plassen.
Dit alles omdat er nog al eens bavianen, nijlpaarden of olifanten het kamp willen bezoeken en dat is ’s nachts extra vervelend.
Plassen in een fles heb ik niet echt goeie ervaringen mee, dus we zien wel….