Noordwest Zambia vaccinatie

Ga je op reis naar Noordwest Zambia, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties Noordwest Zambia. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

Komen een van deze ziektes voor in Noordwest Zambia en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies Noordwest Zambia kan namelijk van gebied tot gebied in Noordwest Zambia verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

Welke reisvaccinaties Noordwest Zambia nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

Actueel vaccinatie advies

Zie hier het actuele advies over vaccinaties Noordwest Zambia.  

Informatie over Noordwest Zambia

Beste foto's & tips van Noordwest Zambia

'247889' door mirjamo '247889' door mirjamo

ZambiaNoordwest Zambia

ZambiaNoordwest Zambia

Wassen tussen de...to

mirjamo

Nou, nog eentje dan... Ver van huis, maar hier bij de tomaten is tenminste een klein stroompje water. Net genoeg om je was in een teiltje ermee te doen. Flink hard schrobben met zeep en het wordt weer schoon. Wie weet groeien de tomaten daarna ook weer beter van het sopwater.

'240563' door mirjamo '240563' door mirjamo

ZambiaNoordwest Zambia

ZambiaNoordwest Zambia

Op de vlucht

mirjamo

Terwijl wij op de pont stonden te wachten bij de Lubungu rivier (Kasempa-Mumbwa road) komt er ineens een olifant aanlopen. Hartstikke leuk natuurlijk, en zeker omdat we hier nog buiten het national park zaten. Totdat een aantal lokale jongens het dier uit begonnen te dagen en hij in een enorme vaart op ons afkwam!

'238888' door mirjamo '238888' door mirjamo

ZambiaNoordwest Zambia

ZambiaNoordwest Zambia

Mottenseizoen II

mirjamo

In het noordwesten van Zambia zie je elke maand weer andere vlinders. In november, aan het begin van het regenseizoen, kwamen er ineens allemaal motvlinders tevoorschijn, met allerlei patronen op hun vleugels. M'n deur zat vaak vol met de meest prachtige exemplaren, en in tegenstelling tot gewone vlinders bleven ze stil genoeg zitten voor een foto :-).

Laat kaart zien