Noordwest Zambia image

Noordwest Zambia


Beste reistijd

Noordwest Zambia
Zambia
Johanensing@icloud.com

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Noordwest Zambia

Het weer in Noordwest Zambia

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Noordwest Zambia  te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Noordwest Zambia? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Noordwest Zambia

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zambia:Vanwege de hoge ligging is het in tropisch Zambia meestal aangenaam warm. Tijdens de heetste maanden in het droogteseizoen, oktober en november, heb je eigenlijk alleen in de valleien het gevoel dat je op de barbecue bent beland. In het regenseizoen, van december tot april, zijn tropische stormen geen onbekende gasten en veel natuurparken sluiten dan hun poorten. Het zijn de koelere  maanden mei tot september waarin het volop genieten is van je reis door Zambia.