Lusaka Malaria

Is er malaria in Lusaka en wat zijn de malaria gebieden Lusaka? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Lusaka, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Lusaka. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Lusaka verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Lusaka om te zien of jouw Lusaka reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Lusaka is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Lusaka

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Lusaka.  

De beste foto's en tips


Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!

Praktische informatie