Lusaka

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Heerlijk verblijf buiten chaotisch Lusaka

Lusaka,
Zambia


Wie naar Zambia vliegt, zal met een internationale vlucht meestal in Lusaka aankomen. De snelste verbinding die ik in juni jl. kon vinden, was met British Airways met een overstap in Londen. Omdat Lusaka als stad weinig te bieden heeft, volgt hier een tip voor een accommodatie die ons, zowel op de heen- als terugreis, heel goed bevallen is.
Na aankomst op het vliegveld werden wij opgewacht door de chauffeur van Pioneer Camp die ons binnen een half uur naar een heerlijk rustige plek in de bush aan de rand van de stad bracht. Daar staan op een mooi begroeid terrein een aantal rustieke chalets in verschillende maten en prijzen op flinke afstand van elkaar. De wat duurdere luxe chalets zijn heel ruim en met Afrikaanse kunst ingericht. Er is een aardige overdekte, open ruimte waarin de receptie, de bar en een zitje met boeken en TV zijn. In de mooie tuin staan wat tafeltjes waar je eenvoudige maaltijden kunt bestellen. Daar bevindt zich ook een klein zwembadje en een kampeerterrein.
’s Avonds eet je buiten rond een kampvuur en stoofjes met gloeiende kolen bij je voeten. Door de hoge ligging van Lusaka wordt het in de wintermaanden na zonsondergang echt koud. Vergeet dus niet om een fleece jack mee te nemen.
Het fijnst van Pioneer Camp is de rust na de toch wel lange reis (circa 10 uur vanaf Londen) en de sfeer van het meteen in de Afrikaanse natuur zijn. Omdat het zo dichtbij het vliegveld ligt en je chaotisch Lusaka niet door hoeft, is het ook een handig adres als je met een vroege vlucht naar Europa terugvliegt.
[url="http://www.pioneercampzambia.com/index.htm" target="_blank"]http://www.pioneercampzambia.com/index.htm[/url]