Luangwa NP Zuid

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Fantastisch verblijf in South Luangwa NP

Luangwa NP Zuid,
Zambia


Een reis naar Zambia is niet compleet zonder een verblijf in een van de mooiste wildreservaten van Afrika: South Luangwa National Park. Het is een uitgestrekt gebied (9.050 km2) in het dal van de Luangwa rivier dat 600-800 m boven zeeniveau ligt. Daardoor zijn de zomers ondragelijk heet. De beste reistijd is de droge wintertijd, de maanden juni tot en met september. In oktober kan de temperatuur in de vallei overdag al tot meer dan 45 graden oplopen.
South Luangwa kan niet alleen bogen op een enorme verscheidenheid aan diersoorten, maar heeft bovendien als groot voordeel dat er weinig toeristen zijn. Dit komt doordat de reis erheen eigenlijk alleen per vliegtuig te doen is en de prijzen van het verblijf hoog zijn.
Wij logeerden in juni jl. in een van de goedkoopste mogelijkheden: Flatdogs Camp. Dit kamp beschikt over stenen chalets en kleine en grotere compleet ingerichte tenten met eigen open badkamer, een restaurant, een bar, een winkel met internet en een zwembad. Je kunt all-inclusive boeken met alle maaltijden en twee game drives per dag, maar ook “room only”.
Flatdogs wordt geroemd om zijn gidsen die buitengewoon deskundig zijn, veel details over de fauna en flora weten te vertellen en het kleinste dier ook ’s avonds in het donker weten te vinden. Bovendien staat de keuken van het restaurant bekend als de beste van alle lodges met o.a. een keuze uit heerlijke daily specials. Je kunt gaan eten wanneer je maar wilt; er zijn geen vaste tijden.
Er vertrekken dagelijks twee game drives: de eerste bij zonsopgang en de tweede rond 16 uur die pas in het donker terugkeert (night drive). Maar het is ook mogelijk om met een gids te wandelen of om een extra lange game drive naar andere delen van de vallei te maken.
In het laagseizoen zijn de prijzen gunstiger en is het rustiger, zodat de geheel open safariwagens maar half bezet zijn. Wij logeerden er juni jl. in een grote luxe tent.
Ik kan een verblijf in Flatdogs, bij voorkeur op all-inclusive basis, absoluut aanbevelen. Het kamp is prima georganiseerd, heeft vriendelijk personeel en ligt op een mooie plek aan de rivier vlakbij de toegang tot het National Park. De prijzen zijn, zeker in het laagseizoen, heel redelijk en eigenlijk goedkoop voor de werkelijk uitstekende kwaliteit van het gebodene, zowel logies als game drives en maaltijden.
[url="http://www.flatdogscamp.com" target="_blank"]http://www.flatdogscamp.com/[/url]