Luangwa NP Zuid

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ideale campsite voor South Luangwa bezoek

Luangwa NP Zuid,
Zambia


Heb je plannen om naar South Luangwa te gaan? Slaap bij Wildlife camp! Ik heb hier (met een groepsreis) drie nachten geslapen in een koepeltentje. Nou ja slapen....Wildlifecamp ligt aan de Luangwa rivier waarop je uitzicht kunt hebben (wij stonden iets van de 'rand' af). Bij aankomst krijg je uitleg over een paar veiligheidsregels. Want, dat is nodig!

De campsite ligt op zo'n 15 minuten rijden van de Mfuwe gate, maar dat maakt al die dieren natuurlijk niets uit. Die komen naar de rivier en lopen 's nachts (of overdag, dat heb ik ook gezien) naast je tent. Dan heb ik het over bavianen, nijlpaarden en olifanten, maar er is soms ook wel eens een 'verdwaalde' leeuw of luipaard gezien. Alleen al zittend bij het zwembad met uitzicht over de rivier levert mooie beelden op. Heb je liever een huisje, dan is dat ook mogelijk. Iets verderop het terrein vind je huisjes en een eigen bar. De campsite heeft bij het zwembad ook een bar. Zelfs wifi is aanwezig. Dan loop je langs de rand van de droge rivierbedding (waar we dus de avond daarvoor olifanten zagen lopen) naar de receptie. Dit is het deel waar de huisjes zijn. Je kunt alleen maar overdag erheen, want er zijn natuurlijk veiligheidsvoorschriften. Er lopen genoeg dieren die je in het donker niet wil tegen komen.

Naast de fantastische ligging, is het personeel zeer vriendelijk. Ook kun je prachtige gamedrives maken in open jeeps. Wij hebben twee rangers gehad en zijn zeer kundig. Ook de wandelsafari kan geregeld worden. Dit doen ze op het terrein van de lodge (scheelt je entreegeld) of in het park. Je weet nooit waar je de meeste dieren vindt. Ik koos voor het park, omdat ik daar ook een night safari zou doen. Er liep zelfs een hyena met ons mee.

Afijn, omdat ik een groepsreis deed, weet ik de prijzen niet. Maar, voor alle informatie vind je hier de link naar hun website. http://wildlifezambia.com