Zambia

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Wandelen met leeuwen in de bush

Zambia


[i][b]Wandelen met leeuwen in Zimbabwe en Zambia[/b][/i]

In Zambia en Zimbabwe is het mogelijk om actief deel te nemen aan een leeuwenproject.
Je gaat dan wandelen met leeuwen tot 18 maanden oud, die vrij rondlopen in het natuurpark, zonder halsbanden e.d. Voorafgaand aan de wandeling van 90 minuten krijg je een uitgebreide veiligheidsinstructie waarin oa verteld wordt wat je niet moet doen (rennen, schreeuwen, springen, in paniek raken…etc). Tijdens de wandeling gaan er een aantal ervaren gidsen mee en de groepen zijn klein.

De leeuwenwandeling is mogelijk in Masuwe Game Reserve (10 minuten vanaf Victoria Falls in Zimbabwe). Ook vanuit Mosi Oa Tunya National Park is het mogelijk om met leeuwen te wandelen (10 minuten vanaf de stad Livingstone in Zambia)

Het is een heel bijzondere en vooral emotionele ervaring om met een groep leeuwen te wandelen, in hun eigen natuurlijke omgeving. Het ALERT programma in Zimbabwe en Zambia geven je de fantastische mogelijkheid om contact te hebben met deze stoere, maar zeer kwetsbare dieren. Het was alsof ik zelf onderdeel was van een wildlife documentaire, in plaats van deze te bekijken op tv.

[b]Een stukje uit mijn reisverslag[/b]
[i]Nerveus staar ik over het lange gras en een stroom van adrenaline gaat door mijn lijf, wanneer drie enorme leeuwen naar me toe komen lopen. De angst knijpt mijn keel dicht en in mijn onderbuik kriebelt het. Mijn knieën wiebelen en mijn ogen schieten vol tranen wanneer de leeuwen langs mijn benen strijken. Dit zijn zeker geen welpjes meer! Mijn hart bonkt in mijn lijf en vergeet gewoon om foto’s te maken. Wat een belevenis! Dit is wat je noemt een close encounter![/i]

Je kunt het hele jaar door deelnemen aan deze wandelingen, zowel in de ochtend als in de namiddag.
De prijzen liggen rond 115 USD in Zimbabwe en 125 USD in Zambia.
Het beste is vooraf een reservering te doen
via Safari Par Excellence; [b]www.safpar.com/lion_encounter.htm [/b]
of via email [b]zaminfo@safpar.com[/b]


Informatie kun je vinden op [b]www.lionalert.org[/b] of [b]www.safpar.com[/b]

Wat je mee moet nemen: zonnebrand crème, een petje en goede schoenen (geen slippers!) en uiteraard de fotocamera!