Zambia

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Wandelsafari MOSI-OA-Tunya Nationaal Park

Zambia


Wandelsafari MOSI-OA-Tunya Nationaal Park
'De rook die Thunders' - wereldwijd bekend als Victoria Falls op de Zambezi Rivier. De rivier vormt de grens tussen Zambia en Zimbabwe. Mosi-OA-Tunya' komt van het Kololo of Lozi taal en de naam wordt nu gebruikt in heel Zambia MOSI-OA-Tunya Nationaal Park is een UNESCO World Heritage park, er ligt zowel een gedeelte in Zambia alsook in Zimbabwe. Bij Livingstone aan de Zambesie rivier liggen verschillende lodges en hotels, ook zijn er campsite's. Vanuit je acomodatie kan je boeken voor een wandelsafari door het park. Een leuke belevenis ook wel een beetje spannend want er gaat een gids mee en een gewapende opzichter, om je te beschermen tegen de neushoorns.


De wilde dieren van het park
Het wildpark omvat grote rivieren bos met palmbomen en grasland met veel vogels en dieren, met inbegrip van giraf, zebra, wrattenzwijn, sabel antilope, eland, buffels, impala's en andere antilopen. Het aantal dieren daalde in perioden van droogte in de afgelopen twee decennia. In het park leefden twee witte neushoorns.
Nadat stropers een vrouwtje neushoorn hadden gedood, was er nog maar één mannetje over. Tijdens ons verblijf in november 2008 werden er drie vrouwtjes losgelaten in het park. Olifanten zijn vaak te zien in het park bij het overschrijden van de rivier in het droge seizoen van de Zimbabwaanse zijde. Krokodillen kan je zien vanaf de oever van de rivier. Verder zie je Vervet apen en Baboons

De safari duurt de gehele ochtend, wij hebben veel apen en vogels gezien, maar ook Antilope's en een Neushoorn. Verder Giraffe's een parend stel., zebra's enz. Heel appart om tussen de dieren te lopen. We hadden een goede ervaren gids die veel over het park en zijn bewoners wist te vertellen. Aan het begin van de middag wordt er een heerlijke luch geserveerd , terwijl je geniet van een prachtig uitzicht over de Zambesi rivier.