Zambia Bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Zambia is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Zambia zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Zambia, kun je zien waar je het best in Zambia naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Zambia als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Een van de grootste trekpleisters van Zambia zijn de Victoria watervallen. Ze liggen in het zuidwesten van het land, op de grens met Zimbabwe. Maak een tocht over de machtige Zambezi rivier of ga op safari in het Lower Zambezi National Park. Aan mooie natuur geen gebrek in het zuiden van Zambia.


Meer Zuid Zambia inspiratie? Bekijk 313 fotos , 1 Blogs


South Luangwa National Park in het oosten van Zambia is het zuidelijkst gelegen van de drie nationale parken die in het dal van de Luangwa-rivier gelegen zijn. In het park leven grote populaties van Thornicrofts giraffe, de olifant en de Afrikaanse buffel. Rond de rivier leven groepen krokodillen en nijlpaarden. Het is één van de populairste parken van het land.


Meer Luangwa NP Zuid inspiratie? Bekijk 308 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


Als je voor de natuur naar Zambia komt dan zit je in het oosten helemaal goed. Het populairste wildpark van het land, South Luanga National Park, en het Kasanka National Park zijn uitermate geschikt voor een safari. Voor een meer waterrijke omgeving moet je in het zuidoosten zijn, aan de oevers van de Zambezi.


Meer Oost Zambia inspiratie? Bekijk 214 fotos , 1 Blogs


Zambia is een uitstekende bestemming voor een safari. Hoewel de grootste en bekendste parken van het land in het oosten liggen, vind je ook in West-Zambia een paar prachtige natuurgebieden. Enkele daarvan zijn Kafue National Park, Liuwa Plain National Park en Sioma Ngwezi National Park.


Meer West Zambia inspiratie? Bekijk 61 fotos , 1 Blogs


Als je de marktjes en het stadse leven van Lusaka wel een beetje gezien hebt, zijn er in de omgeving nog volop dingen te ontdekken. Ten westen van de Zambiaanse hoofdstad ligt het Kafue National Park. In het oosten vind je het Lower Zambezi National Park en ten zuiden van Lusaka kom je uit bij het Meer van Kariba.


Meer Lusaka omgeving inspiratie? Bekijk 38 fotos


De hoofdstad van Zambia, Lusaka, ligt in het centrale zuiden van het land. Hoewel het niet de mooiste stad is is het toch leuk om een bezoekje te brengen aan Lusaka. Ga je voor de natuur, dan zijn het Kafue National Park en het Lower Zambezi National Park de moeite waard.


Meer Centraal Zambia inspiratie? Bekijk 34 fotos , 1 Blogs


Het North Luangwa National Park is een ware wildernis en lang niet zo populair als het South Luangwa National Park. De populatie aan wilde dieren is in beide parken vrijwel gelijk, maar in Noord Luangwa zul je minder toeristen tegenkomen. Het park ligt aan de oever van de Luangwa Rivier met in het westen de 1000 meter hoge Muchinga bergen.  


Meer Luangwa NP Noord inspiratie? Bekijk 33 fotos


Lusaka 8.

In deze hoofdstad woont ongeveer tien procent van de bevolking van Zambia. De stad wordt gezien als het handels-financieel, bestuurlijk en educatief centrum van het land. Er is niet veel schoonheid om te bewonderen, maar je ontmoet er allerlei soorten mensen. Pas op: ’s nachts is het niet veilig om zomaar op straat te gaan. In het centrum zie je veel galeries van kunstenaars, de Henry Tayali Visual Arts Gallery is een van de beste. Ook openluchtmarkten zijn in overvloed aanwezig, hiervan is de Kamwala Market in het zuiden van de stad de bekendste.


Meer Lusaka inspiratie? Bekijk 32 fotos , 1 Blogs


Vanuit de plaats Livingstone bij de Victoria Falls is dagelijks een schitterende boottocht te maken over de Zambezi waarbij met een beetje geluk wild kan worden gespot. Met 1708 meter zijn de Victoriawatervallen de breedste watervallen van Afrika. Een helikoptervlucht over het watergordijn of een duik in Devil's Pool (het spannendste zwembad ter wereld op de rand van de afgrond) behoren tot de excursiemogelijkheden.


Meer Victoria watervallen inspiratie? Bekijk 30 fotos , 1 Blogs


Kafue NP 10.

Het is een van de grootste meest afgelegen parken van Afrika met veel wild. Onder andere leeuwen, hyena’s, cheeta’s, luipaarden, buffels, sabel antilopen, bushbucks en zebra’s huizen hier. ’s Nachts is er de mogelijkheid nachtdieren te spotten als de civet kat en de genet. Op de Kafue rivier kun je een cruise maken en ondertussen vissen of krokodillen spotten.


Meer Kafue NP inspiratie? Bekijk 13 fotos , 1 Blogs


In het uiterste noorden van Zambia liggen een aantal meren. Iets verder naar het zuiden vind je de mooie natuurparken, met Kasanka en het North Luanga National Park als absolute hoogtepunten. Ga hier op zoek naar de big five en geniet van al het moois om je heen.


Meer Noord Zambia inspiratie? Bekijk 10 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


Heb jij een toffe dronefoto gemaakt? Doe dan mee aan onze dronefotowedstrijd 2020 en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Klik hier voor meer informatie.
Heb jij een toffe dronefoto gemaakt? Doe dan mee aan onze dronefotowedstrijd 2020 en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Klik hier voor meer informatie.