West Uganda reisblogs

Bijzonder huwelijksaanzoek tussen de gorilla's!

noreen was er (tot 21 okt 2009) Gepost op 23 dec 0912 reacties

Een reis naar Uganda is natuurlijk sowieso al bijzonder! We hadden deze reis in januari geboekt voornamelijk om onze lang gekoesterde wens te verwezenlijken, we wilden de gorilla's zien.

Na laaaaang wachten was het 21-oktober zover! De gorilla tracking in Bwindi NP. Al dagen had het hier geregend, wat op zich helemaal niet gek is in een regenwoud, maar een tracking in de regen heb ik dan toch liever niet... Maar we hadden geluk, de zon straalde ons tegemoet.

We waren de dag tevoren ingedeeld in de Habinyanja group ingedeeld, met twee zilverruggen, veel kleintjes. Super gaaf!! We moesten wel met de auto een flink stuk rijden voordat we aan de tracking konden beginnen en ik merkte toch dat ik heel zenuwachtig was. De kans is 99% dat je ze ziet, maar wat nou als je tot die 1% hoort???

We hebben ruim 1 uur stijl omhoog gelopen voordat we daadwerkelijk met onze voeten in het regenwoud stonden, het huis van de gorilla's. De trackers waren al vooruitgelopen en stonden in continu contact met onze gids. Jeetje wat is dat toch spannend! Na 1,5 uur lopen kregen we opeens het sein dat de gorilla's gevonden waren. De steile tocht ben je dan meteen vergeten en er komt een soort van adrenaline stoot door je lichaam!! YES, hier heb je dan 10 maanden op gewacht en nu is het zover.

We moesten wel nog een half uur ons een weg door de bush banen, maar opeens zie je zwarte vlekjes tussen de bladeren door. De gids gebaarde ons te zitten en stil te zijn, terwijl hij het "goed volk" kuchje regelmatig herhaalde. En toen was het zover; een mama gorilla liep pal langs ons met een kleintje op haar rug. Nieuwsgierig keek het kleintje ons aan en voordat ik weet werd ik overmand door emoties. WOW, dat het bijzonder zou zijn dat wist ik wel, maar dat het zoveel met je zou doen, had ik niet verwacht. De tranen stroomden over mijn wangen!

We hebben 18 gorilla's gezien in het korte uurtje. Wat vliegt die tijd voorbij! Lichtelijk beduusd klimmen we na dat uur weer terug naar de bewoonde wereld. Nog nooit heb ik zoiets moois meegemaakt, het voelt echt als een voorrecht!! En of dit nog niet mooi genoeg was, riep mijn vriend mij opeens bij zich. Ik dacht dat hij nog een gorilla zag, maar hij ging door zijn knieën en vroeg me gewoon midden in de bossen van Bwindi TEN HUWELIJK!!! AAAAAAH!!! Onder het luide snikken heb ik natuurlijk ja gezegd! Wat een mooie afsluiting van ons gorilla bezoek!!!

noreen Positie 1256 (120 p.) Lid sinds 20-05-2009 Foto's en tips: 92 Blogs: 7 Fans: 2

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Een van de mooie gorilla mama's
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Ren nooit weg voor een olifant!
0 3
Gepost op 18 maart
Zimbabwe
De wildernis, de leeuwen en ik...
0 4
Gepost op 01 februari
Zuid-Afrika Limpopo
HET SPOOKT!
1 8
Gepost op 16 januari
Uganda Kibale Forest NP

Reacties bij deze blog

ASchonis

Door: ASchonis • Geplaatst op

Mooi geschreven en ik vermoed dat ik dit jaar ook de tranen laat stromen als ik hopelijk (ik wil ook niet tot die 1% horen!) oog in oog met ze sta

denisemaarse

Door: denisemaarse • Geplaatst op

Echt tranen in me ogen... mooi geschreven!!

zeester

Door: zeester • Geplaatst op

OOh, ik hoop ze in oktober te zien, kan niet wachten....

Joanna

Door: Joanna • Geplaatst op

krijg gewoon een brok in m'n keel, wat een geweldige ervaring, en dan ook nog een aanzoek, gefeliciteerd!

Annemieke50

Door: Annemieke50 • Geplaatst op

Wat een prachtig geschreven verhaal! Kreeg al tranen in mijn ogen van de gorilla's(ook nog een grote wens van ons om ze in het echt te zien) en dan na zoiets moois ook nog een huwelijksaanzoek! Geweldig moment uitgekozen, heel speciaal!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.