Uganda stekker

Uganda – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Uganda, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Uganda gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Uganda gebruikt kunnen worden zijn : Type G
Stekker G

Informatie over Uganda

'542512' door antwan '542512' door antwan

UgandaWest Uganda

UgandaWest Uganda

Kleine bijeneters

Oeganda is een mooi land voor vogelliefhebbers. Overal vind je kleurrijke vogels. Natuurlijk in de diverse wildparken maar zeker ook daarbuiten. Deze bijeneters zag ik in het Lake Mburo N.P. in het zuiden van het land. Het zijn nogal actieve beestjes en daarom in eerste instantie lastig te fotograferen maar als je een beetje op hun gedrag let dan zie je dat ze vaak opvliegen om korte tijd later weer terug op dezelfde tak te gaan zitten. Dus als je er eentje ziet en hij vliegt weg kun je het beste veen wachten en dan is de kans groot dat hij weer terugkomt.

'260641' door yuri '260641' door yuri

UgandaQueen Elizabeth NP

UgandaQueen Elizabeth NP

Oegandese Kobben

Het Queen Elizabeth National Park is een ontzettend wildrijk park met veel water. In dit park met veel vochtige graslanden komt ook de Oegandese Kob voor. De Kob is een gespierde antilope uit de familie van de waterbokken. Bij het vallen van de avond kwamen we dit uiterst nerveuze groepje groepje tegen dat een fractie van een seconde niet goed wist welke kant het op moest vluchten i.v.m. het het aankomende noodweer. Onze jeep reed nog toen ik deze foto maakte, vlak hierna moesten we snel rechtsomkeert om zelf niet ook in het noodweer terecht te komen.

'536441' door corriedewinter '536441' door corriedewinter

UgandaQueen Elizabeth NP

UgandaQueen Elizabeth NP

Een olifantenpad In..

Op de valreep mijn bijdrage aan de dag van de olifant. We rijden in een afgelegen gedeelte van het Queen Elizabeth NP. Daar zien we niet zoveel dieren, omdat er gecontroleerd is afgebrand. De ondergrond is geblakerd en het ruikt sterk naar rook. Dit alles moet dienen om de vegetatie te vernieuwen en het is inderdaad zo dat de natuur dan een boost krijgt. We willen het dak al dichtdoen als we opeens een stofwolk zien met daarin een grote groep olifanten mét kleintjes. Ze lopen verborgen tussen de moeders, maar de allerkleinste laat zich zien. Stoer hoor, hij komt er wel. Wij wachten met ingehouden adem af, want we staan precies in hun baan. Gelukkig loopt het pad net achter onze jeep langs.

Bekijk alle Uganda foto's en tips