Uganda

Reisverslag roadtrip Oeganda - Deel 5

Sjak was hier op 2019-09-01 Gepost op: 2020-03-29 10 reacties.

De rit naar Ishasha gaat door en langs prachtige theeplantages. Na ongeveer 80 km komen we bij gate south bij het NP Queen Elisabeth en in het deel Ishasha. Ishash ligt in het Kanungu district in het Westen van Oeganda, vlak langs de grens van de Democratische Republiek Congo. In dit gedeelte van het park kunnen we als we geluk hebben de boomleeuwen te zien. We zoeken een overnachtingsplek en doen een snelle check bij Camp 1. Het is erg basic maar er zijn toiletten en douches. Maar de tientallen bavianen en nijlpaarden maken dat het een geweldige spot is.

In de middag rijden we het park in op zoek naar de boom klimmende leeuwen. Hoe we ook zoeken geen leeuw te bekennen. Maar niet getreurd we zien erg veel wildlife. Buffels, Topi, Impala’s, wilde zwijnen, heel veel mooie vogels en als toefje slagroom op de taart een kudde olifanten. Echt fantastisch op nog geen 10 meter van de auto!!!!! 

Tegen schemer rijden we terug naar de camping. Als we aankomen zijn er meerdere kampeerders. 

Tent opzetten, vuurtje stoken en lekker eten. In één woord “Heerlijk”. Het blijft bijzondere als je zo in het aarde donker zit met alleen het licht van het kampvuur, een aantal waxine lichtjes en een groot aantal brommende en proestende hippo’s op de achtergrond. En dan te bedenken dat je op je kampeerstoeltje midden in donker Afrika zit. Geweldig!!!!!!!!!!

Vandaag vroeg uit de veren en wederom op zoek naar de leeuwen. De leeuwen zitten het liefst in vijgenbomen. Naar ons idee hebben we elke vijgenboom bekeken maar helaas geen leeuwen. We roepen de hulp in van ranger en gids Godfried. Hij blijft maar zeggen dat hij niets kan garanderen maar als we hem een vette tip bieden lacht hij bemoedigend. Godfried pleegt een aantal telefoontjes en laat ons recht op het doel afrijden. Precies naar de plek waar we die ochtend ook zijn geweest. Maar nu gaan we off track. De grapjas!! Touristen riskeren een boete van 150 dollar als zij off track gaan. 

We zien de leeuwenkoppen al van grote afstand in de boom. Drie meter boven de grond in een hele dikke oude vijgenboom. We stoppen bij de boom en we krijgen kippenvel van kop tot teen zoooooo mooi is dit!!! Het zijn er drie, Godfried vertelt ons dat het zusjes zijn van ongeveer zes tot zeven maanden oud en dat hun moeder ergens in t veld ligt om haar welpen, en ons, in de gaten te houden. De moederleeuw hebben we helaas nergens kunnen spotten.

Na deze geweldige ervaring brengen we Godfried terug naar de gate. Wij besluiten om niet langer in dit gebied van Queen Elisabeth te blijven maar om alvast richting het noorden van Queen Elisabeth te rijden naar het kratergebied. De weg is redelijk goed dus het gaat lekker vlot. Onderweg slaan we af bij een klein vissersdorpje Kisenyi, Het ligt aan het Edward Lake dat tussen Oeganda en Congo ligt. We stappen uit bij het dorpje en gaan een kijkje nemen bij de vissers met hun vissersbootjes en maken een praatje. In het dorp is een post van the International Organisatie for Migration (IOM) aanwezig om lokale bevolking te informeren over het voorkomen en de gevolgen van ebola. Deze plaats loopt een groter risico voor ebola uitbraak omdat de vissers dagelijks in contact komen met inwoners van Congo aan de andere kant van het meer. Onze intuïtie zegt dat we hier niet te lang moeten blijven en we beter verder kunnen rijden. 

 

0
10

Foto's bij dit blog

Onderweg naar Ishasha
Zonsondergang in Ishasha
Een wel erg grote mond!!
Ganetkat
Welpen leeuw
Boom klimmende leeuw in Ishasha
Ff poseren
Vissersdorpje Kisenyi aan het Edward Lake - Ebola
Alle blogs van Sjak
 

10 reactie(s) bij "Reisverslag roadtrip Oeganda - Deel 5"

 • profile image comment

  Alsnog gefeliciteerd natuurlijk, wij hadden niet zo'n ongehoorzame gids helaas...

  Door corriedewinter • geplaatst op 2020-04-06 14:45:29
 • profile image comment

  Gefeliciteerd! Dit moet een prachtige ervaring geweest zijn!

  Door Nick_VL • geplaatst op 2020-04-05 13:23:42
 • profile image comment

  Ik sta wat achter met lezen, dus ik ben wat laat om je te feliciteren met je topblog, maar nog steeds graag gelezen natuurlijk! Prachtige foto's zeg! Heerlijk!

  Door Elleke • geplaatst op 2020-04-04 10:53:44
 • profile image comment

  Wat een wauwgevoel moet dit geven, je foto's laten dat goed zien. Van harte met deze enthousiaste blog

  Door TravelGoom • geplaatst op 2020-04-03 09:10:51
 • profile image comment

  Gefeliciteerd met je topblog en wat een mooi avontuur. ik ga ook zeker even de rest lezen!

  Door barga • geplaatst op 2020-04-02 18:28:38
 • profile image comment

  Heel erg bedankt voor jullie leuke reactie. Ik vind het fijn dat jullie mijn blogs waarderen. Er volgen binnenkort nog een aantal van deze fantastische reis!!

  Door Sjak • geplaatst op 2020-04-01 19:29:54
 • profile image comment

  Gefeliciteerd met je mooie serie blogs..

  Door E.J. • geplaatst op 2020-04-01 19:23:38
 • profile image comment

  Gefeliciteerd met je topblog! Wat heb je het goed geschreven. Lijkt me een fantastische reis!

  Door CDahlkamp • geplaatst op 2020-04-01 09:42:44
 • profile image comment

  Gefeliciteerd met je topblog!

  Door karinm • geplaatst op 2020-03-31 20:35:09
 • profile image comment

  Hi Sjak, super leuk dat je ons wekelijks meeneemt op roadtrip door Oeganda. Inmiddels is dit alweer je 5e deel en vinden we het waard om deze uit te roepen tot de Topper van de week. Je foto's hierbij zijn ook prachtig! Duidelijk en met enthousiasme geschreven. Heerlijk om zo mee te genieten met jullie ... Gefeliciteerd en be safe! Groeten de Redactie.

  Door REDACTIE • geplaatst op 2020-03-31 14:02:10

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.