Mount Elgon

Mount Elgon is een vulkaangebied aan de grens met Kenia, in het oosten van Mount Elgon. De wegen zijn hier opvallend goed. De vegetatie is hier minder dicht dan in de rest van het land en het landschap is uitgestrekter. Tijdens een tocht door dit gebied kom je onder andere langs de bekende watervallen van Sipi. Soms kun je op de savannevlaktes helemaal tot aan Kenia kijken. In het oerbos van Mount Elgon leven fascinerende dieren, zoals de ‘black and white colobus’, een aap met lange zwarte en witte haren.

Informatie over Mount Elgon

Beste foto's & tips van Mount Elgon

'537833' door Danielleopreis '537833' door Danielleopreis

UgandaMount Elgon

UgandaMount Elgon

Locals in het...prach

Danielleopreis

Tijdens een indrukwekkende wandeling door het onbekendere Sipi Falls leerden wij het echte Oeganda kennen. Sipi Falls is een regio die vaak wordt overgeslagen omdat deze 'uit de route' ligt. Zo zonde want ik vind dit de mooiste regio wat betreft natuur. Koffieplantages, veel groen, heuvels, watervallen. We liepen door dorpjes en kwamen met locals in contact. Kinderen hadden nog relatief weinig blanken gezien dus soms was het best spannend voor ze zoals je op deze foto ziet. Het kwetsbare en beschermende grijpt mij zo aan in deze foto. Gelukkig kwamen ze al snel los toen ik begon te zingen en dansen. Geweldig! De inwoners lijken hier minder hard dan in de stad en dat is prachtig om te zien.

'451130' door Leeu '451130' door Leeu

UgandaMount Elgon

UgandaMount Elgon

Donker!

Leeu

Het einde van een mooie dag Uganda en we zien de eerste schemering inzetten. Het zal niet zo heel lang duren of het wordt ineens donker. Een paar lichtjes zullen aangeven dat daar mensen wonen in het dal en verder zal het pikdonker zijn met het glinsteren van sterren en de maan.

'568190' door AlexS '568190' door AlexS

UgandaMount Elgon

UgandaMount Elgon

Trekking Mount Elgon.

AlexS

Wanneer je in Uganda bent, is een trekking in N.P. Mount Elgon een aanrader. Wandelend naar de top van de Wagagai Summit op 4321 meter. Onderweg dien je te camperen, en zelf proviand mee te nemen. De tocht kan ik 2-4 dagen gedaan worden afhankelijk van je conditie en de weersomstandigheden. Je bent verplicht een bewapende ranger mee te nemen. Het is ook mogelijk dragers in te huren. De landschappen, de flora en fauna onderweg zijn uniek!

Laat kaart zien