Kampala

'494542' door andresenmarianne '494542' door andresenmarianne

UgandaKampala

UgandaKampala

Op de markt

andresenmarianne

Toen we weg reden uit Kampala kwamen we onder weg langs een markt. Daar was van alles en nog wat te koop. Ook dit vrouwtje zat er met een grote sortering fruit en groente, We zaten aan de overkant op een terrasje en hebben deze foto gemaakt

'511198' door travelbag '511198' door travelbag

UgandaKampala

UgandaKampala

In alle rust

travelbag

Op weg naar Kampala even een stop met een mooi uitzicht. Ook deze vrouw zit rustig te genieten, alhoewel ze wel de verkeerde kant op zit te kijken. Ze zal het landschap wel gewend zijn en er niet meer zo van genieten als wij.

'500651' door travelbag '500651' door travelbag

UgandaKampala

UgandaKampala

Doodskisten op de...m

travelbag

In de plaats Jinja (niet ver vanaf Kampala) is de markt wel een aanrader. Ook weer een markt waar van alles te koop is. Hier zagen we zelfs doodskisten voor de handel. Een apart tafereel voor ons. Ze hebben ook nog keus in kleur en uitvoering.

'396511' door gerardmeuffels '396511' door gerardmeuffels

UgandaKampala

UgandaKampala

Chimpansee op Ngamba.

gerardmeuffels

Deze chimpansee kijkt ons indringend aan op Ngamba Island. Het eiland ligt in het Victoria meer in Oeganda dichtbij Entebbe-Kampala. Hier worden ruim 40 chimpansees opgevangen die o.a. ooit als huisdier zijn opgegroeid. Ik ben op het eiland geweest. Je ziet er helaas een hoop leed bij de chimpansee. Sommige zijn erg getraumatiseerd en de verzorgers proberen ze zo goed mogelijk te verzorgen. Ze verblijven overdag op een gedeelte van het eiland in de bosrijke begroeiing. Hier kunnen ze hun eten zoeken. In de avond zitten ze vaak in grote slaapverblijven met verschillende hokken. Ze kunnen hier slapen en ze krijgen er eten. Je kan hier via een dagexcursie en/of overnachting naar toe en kijken hoe men omgaat met de dieren. Kijk ook bij mijn tip of voor info op: www.janegoodall.nl/

'203471' door Sanderv '203471' door Sanderv

UgandaKampala

UgandaKampala

Kijk nergens van op

Sanderv

Een weekend Oeganda; tijdens een bezoek aan een weeshuis weer vele mooie fotomomenten. Ook hier zijn kinderen weer zo fotogeniek en willen dat dolgraag laten zien. Kijk ook eens op http://www.wingsofsupport.org/nl/projecten_detail.php?id=608

'521239' door andresenmarianne '521239' door andresenmarianne

UgandaKampala

UgandaKampala

Thuisbezorgen

andresenmarianne

Toen we Kampala verlieten hebben we gestopt om een verfrissing te kopen.We zagen deze fiets staan die vol geladen was met vruchten die voor ons onbekend zijn.Onze chauffeur had ons de naam gezegd maar die zijn we dus vergeten.

'512328' door travelbag '512328' door travelbag

UgandaKampala

UgandaKampala

Ontmoeting

travelbag

Mensen ontmoeten, observeren en spreken. Het maakt van je reis iets waardevols. De contacten en ontmoetingen blijven je bij. Ook al spreek je soms elkaars taal niet.

'392413' door corriedewinter '392413' door corriedewinter

UgandaKampala

UgandaKampala

Een gewone ochtend in

corriedewinter

We zijn naar Oeganda gereisd voor de Nationale Parken, maar om er te komen moet je toch door de stad. Hoewel we heel vroeg zijn weggegaan, is het al erg druk in Kampala (1,7 miljoen inwoners) Wij proberen op de noordelijke rondweg te komen, maar lopen toch vast. Hier zie je een gewone zijweg in een van de buitenwijken met het dagelijks vervoer: boda boda’s (taxibrommers), taxibusjes (blauw-wit geblokt) voor 15 personen en veel mensen die te voet naar hun werk gaan. Het is voller dan vol. Om het stadsverkeer te verminderen heeft het stadsbestuur een openbaar busnetwerk aanbesteed. Vanaf maart 2012 is de Pioneer Easy Bus Company operationeel met 100 bussen voor 60 personen (30 zitplaatsen en 30 staanplaatsen) De tweedehandsbussen zijn in China gekocht; er worden nog 400 bussen verwacht. Als het busnetwerk operationeel is, verdwijnen de taxibusjes en zullen zware voertuigen uit de stad geweerd worden, of ze moeten een tol betalen van 30.000 Shilling (€9,=) per voertuig per dag. Wij doen er uiteindelijk twee uur over om uit de stad te komen.

'483270' door MHemelaar '483270' door MHemelaar

UgandaKampala

UgandaKampala

Steun het One Love...

MHemelaar

In één van de grootste ghetto's van Kampala, de hoofdstad van Oeganda, bevindt zich het zogeheten: One Love Project. Dit project is opgezet door jongeren uit deze wijk, die een uitzichtloze toekomst om willen buigen naar een beter bestaan, voor zowel hunzelf als de community en de vele ghetto jongeren in Bwaise. Dit project biedt de jongeren de mogelijkheid om hun talenten te verbreden, te leren en te werken, om zo weer te kunnen functioneren in de maatschappij. Ze leren hier o.a. het maken van diverse producten, zoals sieraden, slippers, kunst & handwerk, petten en mutsen. Daarnaast biedt het project de mogelijkheid voor de jongeren om diverse cursussen te volgen op 't gebied van onder andere.: Art & Craft, Engelse taal en koken. Voor meer informatie ga je naar de officiële Nederlandse website van het project: www.oneloveproject.nl Voor vragen en/of het plaatsen van een bestelling kun je een email sturen naar: info@oneloveproject.nl Of stuur een privé bericht naar de Nederlandse Facebook pagina van het project: One Love Youth Development Association - NL. "One Love is the way!"

'395447' door corriedewinter '395447' door corriedewinter

UgandaKampala

UgandaKampala

Oh Uganda, Land van..

corriedewinter

De titel van deze foto is de eerste regel van het Ugandese volkslied. Deze kinderen, op weg naar school, zullen zeker het volkslied zingen als ze op het schoolplein staan om naar binnen te gaan. We hebben het een paar keer gehoord en het ontroert me nog steeds. Ik hoop zo dat ze het waar kunnen maken: Oh, Uganda! Moge God het zegenen, We leggen onze toekomst in Uw handen, Verenigd, openstaand voor de vrijheid Tezamen zullen we altijd volharden. Oh, Uganda! Het land van vrijheid, We geven onze liefde en werk En we leven samen met onze buren in vrede en harmonie Om ons land te dienen. Oh, Uganda! Het land dat ons van voedsel voorziet, Dankzij de zon en de vruchtbare aarde; We zullen altijd voor ons geliefde land opkomen. De parel van de Kroon van Afrika

'399535' door ASchonis '399535' door ASchonis

UgandaKampala

UgandaKampala

Genoeg te koop!

ASchonis

Altijd leuk om een markt te bezoeken. Deze markt was in de buurt van Kampala. Echt een ontzettend leuke eerste kennismaking in Uganda. En natuurlijk nog wel wat fruit gekocht.

'254767' door wisseschout '254767' door wisseschout

UgandaKampala

UgandaKampala

Kameleon in de tuin

wisseschout

Deze kameleon liep in de tuin van ons guesthouse in Entebbe. Nadat ik alle struiken doorzocht had kwam ik tot de ontdekking dat er veel meer zaten.

'288961' door Nicole Franken '288961' door Nicole Franken

UgandaKampala

UgandaKampala

Blauw.

Nicole Franken

Meisje in de energieke straten van Kampala. Haar onbedwingbare nieuwsgierigheid naar mij en mijn camera winnen het uiteindelijk van haar verlegenheid. Een tel later rent ze giechelend weg.

'397377' door ASchonis '397377' door ASchonis

UgandaKampala

UgandaKampala

Genoeg te koop

ASchonis

Voordat we echt op pad gingen naar Murchison falls, gingen we aan de rand van de stad Kampala eerst nog even naar een marktje. Erg leuk die AFrikaanse marktjes. Deze was niet zo groot en verkochten alleen groente en fruit. Mooi hoe ze het etenswaar op elkaar stapelen

'198233' door hverhage '198233' door hverhage

UgandaKampala

UgandaKampala

Afwasteiltje

hverhage

Mijn moeder is bezig met de bereiding van het avondmaal. Om weglopen te voorkomen ben ik zolang maar even in een afwasteiltje geplaatst.

'399320' door corriedewinter '399320' door corriedewinter

UgandaKampala

UgandaKampala

Eerste klant van de..

corriedewinter

We staan in de ochtendfile rond Kampala. Ook daar zie je langs de uitvalswegen bedrijventerreinen. We staan vrij lang stil op de 'meubelboulevard', dus ik heb alle tijd om contact te maken. Deze verkoper van bankstellen en kussens heeft heel veel lol als wij hem duidelijk maken dat we zijn stoelen niet kunnen kopen, omdat ze niet opvouwbaar zijn. Mooie smoes!

'267269' door hbplaatjes '267269' door hbplaatjes

UgandaKampala

UgandaKampala

Concentratie

hbplaatjes

Deze foto is genomen op een markt in Kampala, de hoofdstad van Oeganda. Overal in Afrika zie je stalletjes waar het fruit keurig is opgestapeld. Deze vrouw is vol concentratie bezig met haar passievruchten en trekt zich niets aan van het gedoe om haar heen. Vooral links wordt veel herrie gemaakt, want door staat een groep mannen zich te verdringen om een plek waar een bordspel (volgens mij was het triktrak) gespeeld wordt. Dit gaat gepaard met veel aanmoedigingen en commentaar.

'392466' door corriedewinter '392466' door corriedewinter

UgandaKampala

UgandaKampala

Even wakker worden

corriedewinter

We staan nog steeds in de file in Kampala. Een van de voordelen is dat je dan rustig om je heen kunt kijken. Het is nog vroeg en de dame heeft haar meubelwinkel net geopend. Ze leunt op een gestoffeerde poef met deksel, heel handig om kleine spullen op te bergen. De ledikanten zijn allemaal met de hand gemaakt, dus zoek maar uit, maar nu nog even niet, eerst wakker worden...

'261634' door yuri '261634' door yuri

UgandaKampala

UgandaKampala

2 emmertjes water...h

yuri

Water halen is een van de meest belangrijke bezigheden op het platteland van Oeganda, ook hier net buiten Kampala. Vaak te voet, maar ook per fiets. Deze man had vast een groot gezin!

'394244' door Leeu '394244' door Leeu

UgandaKampala

UgandaKampala

Moeilijk!

Leeu

Je zal toch niet van Mango's houden en ze toch moeten verkopen. Dan heb je toch echt een probleem, helaas is haar gezicht niet echt uitnodigend om deze mango's te kopen.

'406208' door corriedewinter '406208' door corriedewinter

UgandaKampala

UgandaKampala

Taste it believe it

corriedewinter

We staan nog steeds in de file om Kampala uit te komen, maar er is genoeg te zien. Ik moet wel twee keer kijken voor ik zie wat er aan de hand is op deze gevel. Winkeliers en particulieren verdienen graag wat bij door hun huis te laten beschilderen met reclame. Ik begrijp dat het hier om Cocacola gaat, maar waarom staat er zo'n klein mannetje bij geschilderd? Als je de foto vergroot, zie je dat het mannetje de maker van de schildering is. De letters staan er al op (beetje scheef, maar vooruit) en nu is hij met het opschrift van de fles bezig. Ben benieuwd of het werk naar wens is.

'28286' door martine '28286' door martine

UgandaKampala

UgandaKampala

Weeshuis kinderen

martine

in het weeshuis waar ik was vonden de kinderen het leuk om door de raampjes te klimmen

'396363' door Irisschoonenberg '396363' door Irisschoonenberg

UgandaKampala

UgandaKampala

Knappe koppies

Irisschoonenberg

Voor een weeshuisproject in Kampala ben ik ook bij de bijbehorende scholengemeenschap op bezoek geweest. Gelukkig krijgen steeds meer kinderen in Uganda de mogelijkheid om naar school te gaan met dank aan veel toegewijde vrijwilligers en sponsors. Niet alleen van buiten knappe koppies dus;)

'119003' door kokkeeri '119003' door kokkeeri

UgandaKampala

UgandaKampala

Bananentransport

kokkeeri

Zwaar beladen door het stadsverkeer.