Kampala

Bezoek aan sloppenwijk en steengroeve Kampala

reinier2012 was hier op 2012-08-27 Gepost op: 2012-09-03 1 reacties.
Kampala telt 2 miljoen inwoners en op sommige plaatsen is het echt heel erg druk en dan moet je echt goed weten wat je wilt of waar je naar toe wilt want je wordt zo van je sokken gereden. Het vervoer geschied of met taxi busjes of een duurdere optie is de bodaboda een stevige brommer of motor waar soms 3 en zelfs 4 personen op worden vervoerd. Over het algemeen is het een drukte van jewelste en wordt er van alles te koop aangeboden in de winkels en op straat. Hoe ze het doen weet ik niet maar het is de enige manier om te overleven wanneer je geen baan hebt. Een heel ander verhaal is de sloppenwijk van Kampala waar ook mensen wonen die noodgedwongen moesten vluchten uit het Noorden alwaar het rebellen leger van Kony jarenlang de mensen in angst deed leven en verschrikkelijke dingen hebben plaatsgevonden. Het leven in de sloppenwijken is voor de meesten natuurlijk een barre omstandigheid, maar wat mij opviel was dat ze heel sociaal zijn en niet klagen. Ze delen nog steeds met jou wat ze kunnen missen aan eten en ze zullen anderen in nood niet zomaar afwijzen. Als laatste redmiddel in hun povere bestaan bestaat de mogelijkheid om in de steengroeve te gaan werken. De hele dag stenen hakken voor minder dan 1 dollar. Het is werkelijk niet te geloven wanneer je dat ziet en denkt hoe gemakkelijk wij aan ons eten komen in het rijke Nederland. Zelfs kleine kinderen werken daar om hun schoolgeld te kunnen betalen. Ze willen eigenlijk allemaal hogerop komen en hebben er werkelijk alles voor over om dat te bereiken. Chapeau zou ik zeggen, wat een wilskracht en veerkracht heeft dit volk. De foto's die ik heb kunnen nemen vertellen niet het verhaal maar geven even de indruk van een moment, maar persoonlijk heeft het mij heel veel gedaan en zet het mij aan om ook iets te gaan doen voor deze allerarmsten. Zou kan een weduwe al geholpen voor 50 dollar om een menswaardig bestaan op te bouwen in samenwerking met een trainingscentrum en vrijwilligers die zich hiervoor inzetten. Voor 10 dollar per maand kan ook al een kind worden ondersteund en onderwijs ontvangen door dezelfde organisatie die de weduwen helpt. Het is al laat in de avond als ik dit allemaal aan het typen ben en ik zou zeggen welterusten en tot de volgende keer.
0
1

Foto's bij dit blog

Sloppenwijk huisje in Kampala. Zo lek als een mandje, maar toch kijken ze blij wanneer je een foto maakt of op bezoek komt.
Dit meisje wil graag naar school en hakt de hele dag stenen en hoopt dan 25 dollar per maand te verdienen en weer 3 maanden naar school te kunnen.
Ook deze oude weduwe moet zien rond te komen met 1 dollar per dag door ook stenen te hakken
Er werken heel wat mensen in deze steengroeve waarvan de eigenaar dik geld verdient met de verkoop van de steentjes die worden gebruikt voor de aanleg en verbetering van de wegen
Alle blogs van reinier2012
 

1 reactie(s) bij "Bezoek aan sloppenwijk en steengroeve Kampala"

  • profile image comment

    Je verhaal en foto's raken me. Ze zijn recht uit het hart geschreven. Goed dat je dit met ons deelt.

    Door corriedewinter • geplaatst op 2012-09-04 08:36:21

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.