Kampala reisblogs

Het uur van de muskieto's.

HRoddenhof was er (tot 19 dec 2009) Gepost op 19 feb 102 reacties


Titel van een boek over Ugana, daar moest ik aan denken toen we met z, n allen uitgeput neer streken aan de oevers van het Victoriameer en belaagd werden door honderden muskieten en een soort vlinder/rupsachtige beestjes die het eten van de pizza, zonder extra proteïnen, onmogelijk maakten.Griezelig, toen we zagen dat het zand om ons heen bewoog, trilde van de beesten. Als Hollander ga je met je tafeltje op het strand zitten, gezellig,maar niet slim. De locals zaten hogerop verscholen tussen de palmbomen en bloemen, aldoende leert men zullen we maar zeggen.

Om te wennen maakten we een city tour door Kampala, alleen de rit er naar toe was al prachtig. Voor mij weer heel herkenbaar, zie veel overeenkomsten met Kenia. Het is warm hier, zo, n 28-30 c schat ik, de wandeling door de stad over de vele markten onderverdeelt in voedsel, kleding, schoeisel, ambachten en niet te vergeten de levende have zoals kippen, hoog opgestapeld en vastgebonden in groepjes, worden ze geplukt waar je bij staat.

Mzungu, Mzungu…… ik ben weer wit geworden. De mensen zijn erg vriendelijk, groeten en roepen welcome to Uganda! De big smile is een toegift. Met ons groepje trekken we natuurlijk alle aandacht en we zijn blij dat we niet alles verstaan wat er gezegd wordt.Er wordt geproefd van lokale lekkernij. Een vrucht, een soort pompoen, met geel taai spul wat smaakt zoals het heet Yak…..Gefrituurde sprinkhaan, eiwitijk en zeer voedzaam, heb ik aan me voorbij laten gaan. Op dit moment is er een ware sprinkhaan plaag id buurt van Masaka. De bevolking vangt ze in grote getale, dmv witte lakenzakken en licht. Werkelijk, tientallen vrouwen zaten sprinkhanen van vleugels, poten, sprieten etc. te ontdoen, die worden weer doorverkocht aan de frituurtent en uiteindelijk verkocht en smakelijk opgegeten.

Slow food, gintegenstelling tot ons fast food wacht ik s,ochtends 45 min op min ontbijtje. Van de anderen in de Backpacker hoor ik dat een uur wachten na je bestelling heeeeel normaal is. Vanochtend ben ik nog slaperig naar het restaurantje waar ik vlak naast zit, gelopen en mijn ontbijtje besteld en vervolgens op mijn terrasje deze tekst gaan schrijven. Over 2 uur, Inshalla, wordt ik opgehaald voor vertrek naar Rakai waar mijn project zich bevind.

HRoddenhof Positie 12003 (0 p.) Lid sinds 03-02-2010 Foto's en tips: 84 Blogs: 24 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Markt in Kampala.
blogfoto nr. 2
Mais verkopers aan het Lake Victoria.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Op bezoek bij de Dorse stam.
4 4
Gepost op 13 januari
Ethiopië Arba Minch
Weekendje er op uit.
4 0
Gepost op 13 januari
Ethiopië Arba Minch

Reacties bij deze blog

zeester

Door: zeester • Geplaatst op

als ik het lees wil ik zo weg.........

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

leuk om iets te lezen uit dit land, leuk beschreven.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.