Entebbe reisblogs

Als toerist de atractie

LianneDhont was er(tot 26 jun 2011) Gepost op 13 mrt 111 reacties

Gister zijn we met een groep vrijwilligers door Entebbe gelopen. Onderweg veel aangestaart en hello, how are jou gehoord. Het is wel even wennen hoe je er op moet reageren. Maar je moet gewoon terug praten en lachen en dan is het ook goed.
Eerst wat airtime gekocht en daarna wat straatjes door gelopen. Op een gegeven moment kwamen we bij een marktje uit. Hier voelde ik me vrij ongemakkelijk, je treed er echt HUN wereld in. (Ik weet niet hoe ik het beter kan omschrijven) Een super slager gezien. :D Een houten huisje waar stukken vlees hingen en waar de slager bezig was wat andere delen van ene dier in stukken te hakken. Daarna zijn we weer terug gelopen richting het strand.
Een aantal vrijwilligers wilde terug naar de backpackers om wat uit te rusten. Ik ben met drie meiden door gelopen. Onder weg nog een aap de weg over zien steken. Het was even toch wat verder naar het strand en we wisten niet precies waar het was, maar we hebben het in een keer gevonden. Op het strand zaten echt super grote vogels, ik moet nog even opzoeken hoe die heten. Heerlijk gerelaxed op het strand en daarna nog een drankje gedronken op het terras. Terug hadden we geen zin meer op te lopen (heuvel op) en gelukkig kwamen we langs een boda stand plaats en gingen we daar mee. Iedereen op een eigen en zonder afdingen, niet zoals het hoort maarja we zijn nog nieuw hier.
Het is zoiezo raar om af te dingen, de prijzen liggen vaak zo laag dat het gaat om een paar cent waar je over afdingt op een bedrag van ook maar een paar cent, of max.2 euro.

Vandaag naar Kampala geweest. Wat een drukte in deze stad zeg! We zijn over een fruit markt gelopen, hier hebben we ananas en jacked fruit gegeten. We kregen ook een soort insect aangeboden, maar het zag er niet erg fris uit, dus maar even wachten totdat mijn maag aan dit eten gewent is. Door gelopen naar de taxi(busjes) standplaats, wat een gigantische drukte, maar gelukkig niet aangereden. Pinda's en mais geproeft. Erg lekker, net zoals de ananas smaakte de pinda's anders dan bij ons in Nederland. Daarna kwamen we iemand tegen die suikkerriet verkocht, echt super lekker. Vervolgens naar een tweede hands Westerse kleidng markt gegaan, hier zijn we een heel kort stukje door gelopen. Iemand riep: don't take them in, dan loop je toch wat minder happy rond, maar er was niets aan de hand. Daarna door wat kleinere straatjes en ergens binnen door verder gelopen. Gertrude werd nog bijna verkocht aan een man voor 1 koe, maar Tom(ze dachten dat hij haar vader was) was het daar niet mee eens. De helft van de groep kwijt, maar gelukkig liep Joseph nog achter aan. (Onze gids liep voorop en Joseph liep de hele route achteraan) Daarna zijn we gaan lunchen, nog even langs het vrijheids monumet geweest en weer terug naar Entebbe gereden.

Morgen vertrekken we vroeg naar het project. Dus tot over een week.

LianneDhont Positie 9053 (0 p.) Lid sinds 25-04-2010 Foto's en tips: 6 Blogs: 4 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Aankomst in Uganda
0 2
Gepost op 11 maart
Uganda Entebbe
Uganda wordt werkelijkheid!
0 4
Gepost op 04 maart
Uganda Centraal Uganda
Eindelijk de wereld gaat een beetje open...
0 1
Gepost op 25 april
Uganda

Reacties bij deze blog

ciske

Door: ciske • Geplaatst op

Leuk zo'n eerste kennismaking met een land , allemaal vreemde indrukken in een heel andere cultuur. Ben benieuwd hoe het verder gaat verlopen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.