Eastern Region

Foto door Reisreporter wisseschout

Het vruchtbaarste deel van Centraal-Azië ligt in Kirgizië, Oezbekistan en Tadzjikistan. De Vallei van Fergana bekleedt een groot gedeelte hiervan. Dit enorme dal strekt zich uit van Oezbekistan tot aan Kirzigie, vlak voor de Chinese grens, waar de Tian Shan en de Pamir gebergtes samenkomen. De vallei is zo breed dat je de overkant maar zelden te zien krijgt. De Vallei van Fergana is ook een stuk van de oude Zijderoute.

Informatie over Eastern Region

Beste foto's & tips van Eastern Region

'1112877' door travelbag '1112877' door travelbag

UgandaEastern Region

UgandaEastern Region

Oog in oog met de...g

travelbag

Bwindi, in het oosten van het land gelegen, is een mooie uitvalsbasis om de berggorilla's te spotten. Van te voren dient er altijd eerst een permit aangevraagd te worden. Per dag mogen er maar een paar bezoekers per groep het park in. Dit gebeurt met een ranger. Voordat je op weg gaat, want je moet ze zoeken, krijg je eerst allerlei instructies. Wanneer je dan, voor sommigen, na een behoorlijke zoektocht in eens oog in oog staat met die gorilla's, is dat een ervaring die ik niet had willen missen. Een permit is best prijzig, maar daardoor probeert men ook de gorilla te beschermen. Het blijft een unieke ervaring

'1113769' door wisseschout '1113769' door wisseschout

UgandaEastern Region

UgandaEastern Region

Vogels spotten

wisseschout

De Abyssinian ground hornbill [ Noordelijke hoornraaf ] leeft voornamelijk op de grond en eet slangen, sprinkhanen en knaagdieren en wordt door een groot deel van de bevolking in Afrika als heilig beschouwd. En dat is goed voor de populatie ! Het mannetje heeft een rode keelzak en pas als hij vliegt zie je de witte slagpennen.

'1105065' door ejbaaijens '1105065' door ejbaaijens

UgandaEastern Region

UgandaEastern Region

Echte koffie!

ejbaaijens

Vanuit ons geweldige guesthouse (Salem Guesthouse) rijden we via Mbale richting Sipi. Dit gebied staat bekend om de prachtige watervallen. We werden verliefd op het prachtige bergachtige landschap, de kleurrijke dorpjes en de gastvrije mensen. We stoppen bij Blue Star Homestay. Zij hebben een kleine koffieplantage en verwerken de koffiebonen zelf tot een geurig bakje koffie. We volgen het hele proces en mogen zelf de koffie branden. Zoals op de foto wordt dat ook gedaan in een aluminium pan op een houtvuur. Zonder stoppen moet je zeker een kwartier roeren door de bonen en geleidelijk zie je de bonen een mooie diepbruine kleur krijgen. Nadat de bonen afgekoeld zijn gaan ze de vijzel in. Met een grote houten stuk stamp ik de bonen fijn. Nog even wat water erbij en drinken maar. We hebben net het lekker bakje koffie op en kijken hoe de vrouw des huizes een nieuwe lading koffie brandt. Deze koffie nemen we in zakjes mee naar huis. Nog steeds zwijmelen we weg, denkend aan de mooie reisherinneringen, onder genot van een Ugandees kopje koffie. Dat is nog eens cultuur proeven!

Laat kaart zien