Uganda Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Populatie berggorillas groeit

Gepubliceerd: 01 mei 2007
2

De bedreigde populatie berggorilla’s in Oost-Afrika is met twaalf procent gegroeid ten opzichte van tien jaar geleden. In het Bwindi Nationaal Park in Uganda zijn 340 exemplaren van deze soort geteld. De totale populatie van de wereld komt daarmee op 720 berggorilla’s.

In 1989 waren er nog maar 624. De apen hebben flink geleden onder de burgeroorlogen en de jacht. Berggorilla’s komen niet alleen in Uganda voor, maar ook in Rwanda en de Democratische Republiek Congo. Met trainingen aan patrouilles en parkwachten probeert het Wereld Natuur Fonds (WNF) hen te beschermen. Ook ecotoeristen, die de lokale bevolking betalen om de berggorilla’s in het wild te mogen bekijken, dragen hun steentje bij aan het behoud van de dieren.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Uganda artikelen
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Geheimtip: De beste plek in Oeganda om gorilla's te spotten

12 jan 2017, Verreweg de meeste reizigers gaan naar het Rwandese Volcanoes National Park om oog in oog te staan met de gorilla. Maar net over de grens, in Oeganda, kun je de mensapen ook bewonderen, in alle rust. De Gorilla Highlands, in het zuidwesten van het...

0
Reisnieuws
Herders vergiftigen wildlife

22 aug 2007, In het Queen Elizabeth National Park in Uganda, dat jaarlijks 45.000 bezoekers trekt, is een groot deel van de roofdieren het afgelopen jaar gestorven aan vergiftiging, aldus National Geographic. De boosdoeners zijn de herders die er sinds 2006 wo...

1

Reacties van bezoekers Reageer

Lugano

Door: Lugano • Geplaatst op

Volgens mij is dit geen foto van een berggorilla, maar een lowland-gorilla.
De berggorilla's zijn ontroerend vriendelijk en indrukwekkend. Deze dieren in hun eigen leefomgeving te zien is onvergetelijk!

trijntje1

Door: trijntje1 • Geplaatst op

Dit is goed nieuws ! Hoop dat het doorzet, want er zijn natuurlijk nog steeds, maar heel weinig berggorilla's. Heb ze gelukkig gezien...en heel dichtbij !! Een geweldige ervaring !!!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.