Populatie berggorillas groeit

Gepubliceerd: 01 may 2007 2
De bedreigde populatie berggorilla’s in Oost-Afrika is met twaalf procent gegroeid ten opzichte van tien jaar geleden. In het Bwindi Nationaal Park in Uganda zijn 340 exemplaren van deze soort geteld. De totale populatie van de wereld komt daarmee op 720 berggorilla’s.
Door: Floor Vink
In 1989 waren er nog maar 624. De apen hebben flink geleden onder de burgeroorlogen en de jacht. Berggorilla’s komen niet alleen in Uganda voor, maar ook in Rwanda en de Democratische Republiek Congo. Met trainingen aan patrouilles en parkwachten probeert het Wereld Natuur Fonds (WNF) hen te beschermen. Ook ecotoeristen, die de lokale bevolking betalen om de berggorilla’s in het wild te mogen bekijken, dragen hun steentje bij aan het behoud van de dieren.

2 reactie(s) bij "Populatie berggorillas groeit"

  • profile image comment
    Door Lugano • geplaatst op 04 Dec 2009 | 09:55:13

    Volgens mij is dit geen foto van een berggorilla, maar een lowland-gorilla. De berggorilla's zijn ontroerend vriendelijk en indrukwekkend. Deze dieren in hun eigen leefomgeving te zien is onvergetelijk!

  • profile image comment
    Door trijntje1 • geplaatst op 16 Nov 2007 | 14:20:48

    Dit is goed nieuws ! Hoop dat het doorzet, want er zijn natuurlijk nog steeds, maar heel weinig berggorilla's. Heb ze gelukkig gezien...en heel dichtbij !! Een geweldige ervaring !!!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!

Praktische informatie


Ook handig om te weten

De hoofdstad van Uganda is Kampala.
Aantal inwoners in Uganda: 25 miljoen.
Oppervlakte van Uganda: 5,7x Nederland.
De reistijd naar Uganda is 9:50.
Gesproken Talen in Uganda: Engels.
Aanvlieghaven(s) van Uganda: Kampala (EBB).