Tunesië stekker

Tunesië – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Tunesië, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Tunesië gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Tunesië gebruikt kunnen worden zijn : Type C en E
Stekker C
Stekker E

Informatie over Tunesië

'361900' door abytravel '361900' door abytravel

TunesiëSjott el-Djerid

TunesiëSjott el-Djerid

Aan de rand van de...

Even buiten Douz strekt de enorme zandvlakte van de Sahara zich voor je uit. Een paar Bedouiense spreekwoorden en gezegdes dit keer: "Hoe dieper je de woestijn in trekt, hoe dichter je bij God komt". "Een wijze trekt de woestijn in met een karavaan, een onverstandige gaat alleen". "Zand noch land hebben"

'416018' door EvanderHel '416018' door EvanderHel

TunesiëSahara

TunesiëSahara

Zandloopster

Ik houd van bossen. Van oerwoud. Jungles. Met de meest waanzinnige dieren erin, verscholen en alleen zichtbaar na zweten, zwoegen, zoeken en een tikkie geluk. Hier zijn geen bossen. Geen oerwoud, jungles, prachtige dieren. Niks van dat al. Maar zweten kun je hier wel, aan mijn klotsende oksels kon je bijna (let wel, bijna...) horen dat er in de buurt een plas water was. En zwoegen. Man, ik dacht even zo'n heuveltje op te lopen maar een onzichtbare lopende zandband zette me net zo makkelijk weer terug. Zoeken kun je hier ook, naar rust. Dat is snel gevonden. Wat een geluk. Het is niet met elkaar te vergelijken maar de schoonheid van zand dat rusteloos beweegt, heeft mij ingepakt. Droog en stoffig.

'383573' door anna maria '383573' door anna maria

TunesiëDjerba

TunesiëDjerba

Ali Baba

Dit is dus Ali Baba. De hele ochtend vermeldt de taxichauffeur die me de hoogtepunten van Djerba laat zien, waaronder enkele van zijn boezemvrienden, dat Ali Baba het absolute hoogtepunt is, ik ben benieuwd! En hij stelt niet teleur.Hij heeft twee zaken,half ondergronds, een olijfoliefabriekje en een pottenbakkerij. Hij is er trots op, en terecht, hij laat me door halfduistere gangetjes tastend mijn weg vinden, en hij is een clown,de hele tijd is hij in voor een grapje. Hij vindt het nodig dat ik me in de kameel inleef die in het olijfoliefabriekje aan een juk in de rondte sjouwt, en natuurlijk doe ik dat.Hij is plotseling verdwenen.Ik ga op zoek naar hem, in die duistere gangetjes. Uiteindelijk zie ik daglicht en kruip naar buiten. Immens grote potten staan uitgesteld, maar geen Ali Baba, tot ik flauwtjes hallo hoor. Ik heb echter geen idee waar dat vandaan komt,. Ik kijk zelfs ook in de potten, maar ik zie hem niet.Maar hij zit wel in een pot, ik had gewoon een verrekijker nodig gehad! Hier duiken zijn hand en hoofd triomfantelijk op.

Bekijk alle Tunesië foto's en tips