Sousse reisblogs

Aslemma: een rondreis Tunesie

huijboom was er (tot 05 sep 2008) Gepost op 31 mrt 092 reacties

Tunesie ligt ingeklemd tussen de Sahara en de Middellandse Zee,heeft een mediterraan klimaat en mooie stranden. Tunesie is echter meer dan alleen een land met zon , zee en zand.
Je vindt er veel Romeinse overblijfselen o.a het grootste amfitheater buiten Rome , mooie oude stadscentra en een divers landschap.
Ik heb een twee daagse reis gemaakt door het zuiden van het land. Vanuit Sousse zijn we vertrokken richting El Djem . Onderweg rijdt je door de Sahelstreek een gebied dat bekend staat om zijn olijfboomgaarden. In El Djem hebben we het imposante amfitheater bezocht. Vervolgens gingen we op weg naar naar Matmata. Daar brachten we , in het spectaculaire "maanlandschap " een bezoek aan de beroemde holwoningen.Via een tunnel komt men op de bodem van een zelfgegraven 10 meter diepe put. Rondom in de wand van deze put zijn kamers uitgegraven.De dorpen bestaan gedeeltelijk uit de moeilijk zichtbare ondergrondse holwoningen. Vanuit Matmata vertrokken we richting Douze. De poort van de Tunesische Sahara. Er staat letterlijk een mooie witte poort aan de rand van het dorp die toegang geeft tot de immens grote zandwoestijn. S'avonds bij zonsondergang maakten we een onvergetelijke tocht per dromedaris . Wat een rust en stilte in deze oneindige zandvlakte. Je raakt verrukt van dit wonderlijke landschap!!!!!!. We vervolgden dit tweedaagse avontuur met een oversteek bij zonsopgang van de grootste zoutvlakte van Noord Afrika, het Chott el Djerid. Het Chott is een groot opgedroogd zoutmeer. Aan de oppervlakte ligt een opeenhoping van zoutkristallen die tesamen een dikke laag vormen. Bij zonsopkomst ontstaan er een groot aantal kleurschakeringen in het zout. De meest bijzondere ervaring echter is een luchtspiegeling die bij een temperatuur van boven de dertig graden boven de vlakte trilt. Voorts vertrekken we richting Degache een mooie bergoase die we per koetsje verkennen.Hier geurt het heerlijk naar de jasmijn en de vruchten die er groeien.Een mooi stukje tussen de grauwe eenzaamheid van het landschap. Vervolgens brachten landrovers ons richting het Atlas gebergte . De tocht door de woestijn over nauwelijks begaanbare wegen vraagt veel van het uithoudingsvermogen maar is zeker de moeite waard. Onderweg bezochten we twee schilderachtige bergoases en de waterval van Tamerza. Het water stort hier van 15 m hoogte naar beneden.Hier is het mogelijk om door het moderige bed van de rivier te wandelen en de kloof af te dalen. Via de heilige stad Kairouan , gelegen in een schijnbaar desolate steppe, keerden we terug van een onvergetelijke tocht door het zuiden van Tunesie.

huijboom Positie 33334 (0 p.) Lid sinds 28-01-2009 Foto's en tips: 26 Blogs: 2 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Sousse gezien vanuit de Ribat
blogfoto nr. 2
Het imposante amfitheater in El Djem
blogfoto nr. 3
Een holwoning in Matmata
blogfoto nr. 4
overweldigend
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Met een oude driemaster over het Markermeer
4 0
Gepost op 08 april
Nederland Lelystad

Reacties bij deze blog

JannekePrins

Door: JannekePrins • Geplaatst op

Hi. ik ben nog op zoek naar een lokale aanbieder van woestijnsafaris in de buurt van Tozeur. Heb je een tip? Thanks! Janneke

kokkeeri

Door: kokkeeri • Geplaatst op

inderdaad wat anders als alleen het strand. goed reisverslag!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.