Port El Kantaoui

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Port El Kantaoui image

Port El Kantaoui

Port El Kantaoui
Tunesië
JessicaRonken

Dag 1 studiereis/vakantie Tunesië

Woensdag 13-10-10
Vandaag zijn we aangekomen in Tunesie! Eenmaal aangekomen bij het hotel bedanken we de buschauffeur met een fooitje. We geven hem 2 dinar wat ongeveer 1 euro 10 is. Onze koffers worden meteen naar binnengebracht door personeel van het hotel. De buschauffeur waarschuwt ons nog voor oplichters die tegen je zeggen dat ze in je hotel werken maar dat ze eigenlijk erop uit zijn om je een hoop geld afhandig te maken. We bedanken hem voor de tip en lopen het hotel in. De ingang van het hotel is in oosterse sfeer ingericht en de receptie is helemaal van marmer. Het ziet er heel chique uit. Wat opvalt is dat mensen hierbinnen nog gewoon mogen roken. We zijn meteen aan de beurt met inchecken en moeten per persoon een formulier invullen met onze gegevens. Dit doen we op de loungebanken en we worden meteen voorzien van een cocktail. Wat een luxe! Als we de formulieren teruginleveren krijgen we te horen dat onze kamers nog niet klaar zijn. We moeten 2.5 uur wachten! Dit is een beetje jammer. We krijgen wel meteen onze All Inclusive bandjes om en mogen gebruik maken van alle faciliteiten. Ik laat hem mijn visitekaartje van het reisbureau zien en zeg hem dat ik hier op studiereis ben. Hij neemt het kaartje in en zegt dat hij zal kijken of hij iets extra’s kan doen. Dan is het nu echt tijd om de vakantie/studiereis te laten beginnen! We lopen eerst naar het restaurant, we hebben inmiddels wel behoorlijke honger. Het restaurant is erg groot en de keuze van het ontbijt is ruim. Er zijn salades, stokbrood, allerlei soorten zoete broodjes, pannenkoeken en gebakken ei. Ook is er een tafel met Tunesische specialiteiten. Qua drank is het een beetje sober: er is drie soorten automaat frisdrank, koffie, thee en melk. Ook het fruit valt een beetje tegen, er zijn slechts drie soorten. Het ontbijt smaakt voortreffelijk en de bediening is keurig. In het restaurant is het dragen van een lange broek verplicht, dit staat op een groot bord naast de deur, maar helaas zijn er altijd mensen die overal lak aan hebben en gewoon in een korte broek of minirok naar binnen gaan. Na het ontbijt vinden we het tijd om het hotel te gaan verkennen. We lopen naar buiten en zien een groot zwembad met ligbedden, matrassen en parasols. Het ziet er allemaal keurig uit. Aan onze rechterkant zien we een supermarkt en aan de linkerkant is een fitnessruimte en een binnenzwembad. Bij het zwembad is een beachbar en een restaurant, verder hebben we een privéstrand en is er nog een speeltuintje een tuin waar je kan zitten en een kleine minigolfbaan.
We vervolgen onze ontdekkingstocht binnen in het hotel. Eerst komen we in een bar met een pooltafel en drie speelautomaten. Daarnaast is nog een pianobar en een Moors café. Ook zijn er nog twee restaurants. Achteraan in het hotel is een wellnesscenter, die willen wij uiteraard zien! We krijgen als All Inclusive gasten van Holland International elke dag 30 minuten gratis sauna of hammam en 1 keer gratis een massage. We gaan deze meteen reserveren. Het wellnesscenter is niet heel groot maar oogt wel luxe. Er is zelfs een dokterspraktijk aanwezig. Het is inmiddels elf uur en we hebben het hele hotel gezien. We zijn behoorlijk moe aangezien we een nacht hebben overgeslagen. Ik besluit om bij de receptie te vragen of onze kamer al klaar is. Hij zegt dat dit niet het geval is omdat het hotel is overboekt. Ik zeg tegen hem dat we al meer als 30 uur achter elkaar wakker zijn en heel graag willen gaan slapen. Hij belt iemand op en zegt daarna dat het geregeld is en we binnen 10 minuten op onze kamers kunnen. We hebben 2 kamers tegenover elkaar. We hebben als extraatje extra grote kamers gekregen en Sidney en ik hebben zelfs een zeezicht kamer gekregen! We hebben de wc (met telefoon!) apart van de badkamer dat is dus erg fijn. De kamer zelf is ook erg ruim. Er zit een minibar in met allerlei drinken wat ook elke dag bijgevuld wordt. We gaan twee uurtjes slapen en spreken dan met Eline en Ivar bij het zwembad af. We duiken in het zwembad en gaan daarna chillen op de bedjes. Zelfs de handdoekenservice is inclusief. Aan het eind van de middag gaan we de hammam in. Het is helemaal oosters ingericht, dit is erg leuk om te zien. We hadden verwacht dat mannen en vrouwen apart moesten maar dit is niet het geval. We komen allemaal erg ontspannen uit de hammam en na het douchen gaan we eten bij het buffetrestaurant.
Ze hebben van alles, van frietjes tot pizza, vis, vlees, salades, sausjes enzovoorts. Het eten smaakt niet allemaal even lekker maar het is wel redelijk te doen. Na het eten gaan we naar het Moors café. Dit is een echt Tunesisch sfeercafé. We krijgen Tunesische mintthee en besluiten meteen om Chicha te bestellen, dit is een waterpijp. We vermaken ons prima en het personeel is erg vriendelijk. Ook gaan we nog even naar de bar om cocktails te drinken. Deze smaken helaas allemaal naar Dreft dus ik begin me al af te vragen waarmee ze die mooie marmeren vloer laten glimmen! Om 22.00 zijn we zo moe dat we besluiten om te gaan slapen. De bedden zijn een beetje aan de harde kant maar het is wel te doen. Sidney valt meteen in slaap maar ik lig ruim twee uur te woelen. Buiten bij het zwembad is er karaoke en de muziek staat ontzettend hard waardoor ik dus niet kan slapen.
Uiteindelijk is de karaoke afgelopen en ga ik naar dromenland.