Noord-Tunesië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Carthago

Noord-Tunesië,
Tunesië


Wat zouden we hier toch zijn zonder Wikipedia? Wat ik zelf niet (meer) weet, kan ik heel snel opzoeken. Daarom: Leve Wiki!

De resten van het oude Carthago liggen ongeveer 10 km ten oosten van het huidige Tunis, de hoofdstad van Tunesië.

Carthago was een belangrijke Fenicische handelsstad in Noord-Afrika. In de oudheid was Carthago de hoofdstad van het Carthaagse Rijk, waarvan de inwoners door de Romeinen Puniërs werden genoemd.

In de 3e eeuw v.Chr. was het Carthaagse Rijk de grootste rivaal van het Romeinse Rijk. Nadat Carthago in de Punische oorlogen door de Romeinen was verslagen werd het Carthaagse Rijk als provincie Africa onderdeel van het Romeinse Rijk.

Beroemd is het verhaal van Hannibal, de leider van Carthago, die met zijn leger - inclusief olifanten - over de Alpen trok om de Romeinen in eigen land aan te vallen. Helaas voor Hannibal, hij verloor.......

Carthago werd door de Romeinen in 146 v.Chr. geheel verwoest, maar in 44 v.Chr. werd de stad door diezelfde Romeinen weer opgebouwd en groeide ze uit tot de derde stad in het Romeinse Rijk van de eerste eeuwen na Christus (na Rome zelf en Alexandrië).

(Dit is een gescande dia.)