Tunesië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Tunesië image

naar Windhoek en naar huis (dag 15, 16 en 17)

Tunesië
Afrika
Elstijssen

naar Windhoek en naar huis (dag 15, 16 en 17)

Het vliegtuig vertrekt om 09.55. We zouden om 07.00 worden gewerkt, maar Evert en ik hebben besloten om 06.00 op te staan. Kunnen we alles op ons gemak doen. Heerlijk wakker worden op de veranda. Jammer dat er geen koffie-/theefaciliteiten zijn in de tent. Douchen, pakken en nog voor het ontbijt een aantal foto’s op de weblog zetten. Om 08.30 vertrokken alle gasten (11), verdeeld over 2 jeeps, richting airstrip. Onderweg gingen we nog even op bezoek bij Himba: Oma, haar schoondochter (Crocodile) en kleinzoon. Crocodile heeft haar naam gekregen, doordat ze ooit door een krokodil is aangevallen. Door het adequate optreden van Serra Cafema personeel heeft ze het ongeluk overleefd. We vlogen van 10.15 tot 12.15 met z’n allen in een Grand Caravan (lekker ruim) naar Ondangwa om te tanken. Het was er verschrikkelijk warm. Om 13.00 vertrokken we en vlogen in driekwartier over het Ethosha National Park en de zoutpannen naar de airstrip van de Ongava Lodge, ten zuiden van het park. Iedereen behalve Simon (Australiër) en wij stapten uit. We vlogen door naar Windhoek in een voor 3 passagiers wel heel ruime Grand Caravan. Om 16.00 uur arriveerden we bij hotel Heinitzburg. We dronken wat op het terras met uitzicht over Windhoek, haalden onze gestalde bagage op, belden naar huis en gingen om 19.00 eten. Onze fles wijn (aangeboden door onze reisorganisatie) stond al op tafel. Het restaurant wordt geroemd om de goede kwaliteit. Op zich klopt dat wel; er wordt goed, maar wat ons betreft, nogal klassiek en zwaar gekookt. Koffie op het terras en (voor de afwisseling) op tijd naar bed.

NAAR JOHANNESBURG EN AMSTERDAM (DAG 16 EN 17)
Uitgeslapen tot 08.00 uur en om 09.00 ontbijt. Voor een extra bedrag kunnen we onze kamer tot 15.00 uur als dagkamer gebruiken. We hebben geen zin om Windhoek en de drukte in te gaan. Alles opnieuw ingepakt en wat aangeklooid. Lunch op het terras - het is schitterend weer - en om 15.15 onze transfer van driekwartier naar de luchthaven. Om 17.45 vliegen we naar Johannesburg. Het blijkt er noodweer te zijn en de stewardess van Air Namibia vertelt, dat we er misschien niet kunnen landen en dan moeten uitwijken naar Port Elizabeth of George. Als dat het geval is missen we onze aansluiting naar Amsterdam. Gelukkig valt het mee. De buien zijn naar het zuidoosten getrokken en we kunnen zonder problemen landen. Bij het inchecken in Johannesburg blijkt, dat we onze gereserveerde plaatsen houden (dat is lang niet altijd het geval). Twee stoelen in een rijtje van 2; één aan het gangpad en één langs een wand (achterkant pantry) waar tussen de stoel en wand extra ruimte is. Snel even shoppen, want de winkels op de luchthaven gaan om 22.00 dicht. In Zuid-Afrika is het ‘n uur later dan in Namibië en dezelfde tijd als in Nederland. Nog wat drinken en dan is het zover: de laatste etappe naar huis.
Om 10.30 arriveerden we op Schiphol en om 16.00 weer thuis. We hebben een geweldige vakantie gehad. We vonden het ook prima om weer naar huis te gaan. Eenmaal thuis viel het toch niet mee. Het weer is goed en het is hier - zeker in tegenstelling tot wat de afgelopen weken gezien hebben - ongelofelijk groen. Maar we missen Namibië wel; de natuur, de rust, de stilte. Kortom: we missen de woestijn. Het is weer wennen en dat zal nog wel even duren. Wat ons betreft is Namibië net als Botswana zeker een bestemming om naar terug te gaan.

Foto's

dc1d8.jpg
dc1d8.jpg
Elstijssen
1dd86.jpg
1dd86.jpg
Elstijssen
99064.jpg
99064.jpg
Elstijssen