Djerba foto's & tips

'383573' door anna maria '383573' door anna maria

TunesiëDjerba

TunesiëDjerba

Ali Baba

anna maria

Dit is dus Ali Baba. De hele ochtend vermeldt de taxichauffeur die me de hoogtepunten van Djerba laat zien, waaronder enkele van zijn boezemvrienden, dat Ali Baba het absolute hoogtepunt is, ik ben benieuwd! En hij stelt niet teleur.Hij heeft twee zaken,half ondergronds, een olijfoliefabriekje en een pottenbakkerij. Hij is er trots op, en terecht, hij laat me door halfduistere gangetjes tastend mijn weg vinden, en hij is een clown,de hele tijd is hij in voor een grapje. Hij vindt het nodig dat ik me in de kameel inleef die in het olijfoliefabriekje aan een juk in de rondte sjouwt, en natuurlijk doe ik dat.Hij is plotseling verdwenen.Ik ga op zoek naar hem, in die duistere gangetjes. Uiteindelijk zie ik daglicht en kruip naar buiten. Immens grote potten staan uitgesteld, maar geen Ali Baba, tot ik flauwtjes hallo hoor. Ik heb echter geen idee waar dat vandaan komt,. Ik kijk zelfs ook in de potten, maar ik zie hem niet.Maar hij zit wel in een pot, ik had gewoon een verrekijker nodig gehad! Hier duiken zijn hand en hoofd triomfantelijk op.

'522205' door Jeanne '522205' door Jeanne

TunesiëDjerba

TunesiëDjerba

De lokale haven van..

Jeanne

Ajim is een lokale haven op het eiland Djerba, van hieruit kun je met de veerboot de oversteek maken naar Jorf, het vaste land van Tunesie. Het is daarom heel goed te doen om een aantal excursies te maken naar b.v. Chinini. Medenine en naar Douz.

'505031' door Jeanne '505031' door Jeanne

TunesiëDjerba

TunesiëDjerba

Het rijk alleen

Jeanne

Op het strand bij ons hotel Sidi Mansour, is vroeg in de avond nauwelijks meer iemand te zien, heerlijk om het rijk voor je alleen te hebben!

'185197' door TicoTica '185197' door TicoTica

TunesiëDjerba

TunesiëDjerba

Popcorn verkoper

TicoTica

Deze man verkocht de popcorn bij een voorstelling waar ze traditionele bruiloften uit Djerba lieten zien.

'155586' door TicoTica '155586' door TicoTica

TunesiëDjerba

TunesiëDjerba

Sunset at Djerba...is

TicoTica

Genomen vanuit Midoun ,Djerba. Djerba wordt ook wel het palmen eiland genoemd, zoals je ziet niet geheel zonder reden. Een is eiland met brede zandstranden, oude tradities en bijzondere verrassingen in de nabijgelegen woestijn. De legende wil dat Odysseus dit met palmen begroeide eiland ontdekte en eigenlijk dus als de eerste toerist kan worden gezien.

'400570' door RReintjes '400570' door RReintjes

TunesiëDjerba

TunesiëDjerba

Moet plassen

RReintjes

Je zou hem bijna onder de categorie wildlife zetten, maar dat is flauw. Wij waren met een koetsje binnendoor, langs de woningen van Berbers, onderweg naar het plaatsje Midoun. Toen zag ik dit tafereeltje, geinig toch.

'519677' door stefanborkos '519677' door stefanborkos

TunesiëDjerba

TunesiëDjerba

Wandelende opa

stefanborkos

Djerba. De rust is wedergekeerd. En ik hoop ook het negatieve reisadvies. Op dit eiland in het zuiden was echt nooit iets aan de hand. Maar toch je kan het nooit weten. Ik voelde me hier in ieder geval veilig en tevreden. Dus geen enkele aanslag. Hier was vrede voor alle mensen. Opa lekker aan het wandelen met zijn kleinkinderen. Dat zegt al veel. Ondanks alle tumult van de aanslagen in 2015 blijft het een schitterende bestemming en om tevens het zuidelijke achterland te bezoeken. Wat denk je van Parijs en Keulen, zomaar een goede bestemming. Ook nooit meer heengaan? Dacht het niet. Zo denk ik over Djerba. Het eiland met prachtige stranden en goede cultuur.

'401894' door Mary54 '401894' door Mary54

TunesiëDjerba

TunesiëDjerba

Ruiter

Mary54

In het plaatsje Midoun was er show waar vele ruiters hun kunsten vertoonden, in alle standen kwamen ze te paard voorbij staand, liggend, hangend noem het maar het was een geweldige show! Deze man is 1 van de ruiters.

'424787' door Mary54 '424787' door Mary54

TunesiëDjerba

TunesiëDjerba

Stoffen verkoop

Mary54

Even buiten de markt van Midoun zaten deze dames tussen de scooters hun stoffen te verkopen het lag er allemaal netjes bij maar er was geen klant te bekennen.

'422478' door anna maria '422478' door anna maria

TunesiëDjerba

TunesiëDjerba

Kiekeboe!

anna maria

Volgens mijn taxichauffeur is Ali Baba, zijn beste vriend, het hoogtepunt van Djerba. Als ik vraag waarom, lacht hij raadselachtig. Twee zaakjes heeft hij, naast elkaar, half onder de grond, een olijfoliefabriekje en een pottenbakkerij. Potten in alle soorten en maten staan buiten uitgesteld. Via schemerige gangetjes leidt hij me rond, en opeens is hij verdwenen. Bijna op de tast vind ik uitendelijk de uitgang, maar geen Ali Baba, alleen maar potten.Wanneer ik zachtjes hallo hoor, gaat me een lichtje branden: Ali Baba speelt kiekeboe! Hier heeft hij zich al voor de helft uit de reusachtige pot gewurmd.

'503447' door TicoTica '503447' door TicoTica

TunesiëDjerba

TunesiëDjerba

Scheepswrak

TicoTica

In 1999 zijn we naar Djerba geweest. Daar zijn we met een boot naar het flamingo eiland gevaren. Op het strand zagen we dit wrak liggen. Die vaart niet meer...

'382936' door anna maria '382936' door anna maria

TunesiëDjerba

TunesiëDjerba

Zonsondergang op...Dj

anna maria

Elke avond zijn er prachtige zonsondergangen op Djerba. Het is er zeer zonnig en droog, ook in de winter, ik was er in februari, en wat er aan bewolking verscheen werd razendsnel weggeblazen door de stevige wind. Het eiland is volledig vlak en staat vol dadelpalmen

'445249' door Mary54 '445249' door Mary54

TunesiëDjerba

TunesiëDjerba

Waterput

Mary54

Op het eiland Djerba niet ver van de plaats Midoun,is een autenthiek Tunesisch dorpje nagebouwd. Je kunt er makkelijk uren in rondlopen. Rechtsvoor zie je een waterput.

'419511' door agrotewal '419511' door agrotewal

TunesiëDjerba

TunesiëDjerba

Verzamelaar

agrotewal

Al eerder heb ik geschreven dat Tunesië voor mij een fijn vakantieland is. De kleine dorpjes en de blauwe luchten prachtig. Deze voorgevel was helemaal volgestouwd met kozijnen.

'513837' door Jeanne '513837' door Jeanne

TunesiëDjerba

TunesiëDjerba

Mannen in de hoofdrol

Jeanne

Djerba is een klein eiland 25 km lang en 22 km. breed, ligt voor de zuidkust van Tunesië en staat via een dam in verbinding met het vasteland. Het is de moeite waard een tour te maken over het eiland. In de hoofdstad Houmt Souk is een Universiteit, ook zijn hier alle overheidsgebouwen en een groot ziekenhuis gevestigd. Op het terras van het bekende café Ben Yeddar aan de Place Fachat Hached kun je het beste kopje koffie van het eiland bestellen!! Het plaatsje Guellala staat bekend om zijn aardewerk en waar het vak ter plekke uitgeoefend wordt!! Sedouikech is gelegen in een vruchtbaar gebied, waar olijven en dadels de grootste bron van inkomsten zijn, de markt is een leuke belevenis, de mannen spelen hier de hoofdrol!! a.u.b. openen

'498377' door stefanborkos '498377' door stefanborkos

TunesiëDjerba

TunesiëDjerba

Ras R'mel

stefanborkos

Een gewoon plaatje van een prachtige plek op het schiereiland Ras R'mel. Te varen vanaf Houmt Souk met een leuke piratenboot. Kan ook per auto via zandwegen. Voor ieders wat wils. Maar het strand is zandig en met een goede heldere zee. Even toeristisch genieten. Jammer van dat gedoe in het noorden van tunesië er was hier alleen rust en vrede. Met dank Djerba.

'359885' door abytravel '359885' door abytravel

TunesiëDjerba

TunesiëDjerba

Het had flink...gereg

abytravel

... die week en er was behoorlijk wat water naar beneden gekomen in de voorafgaande dagen. Deze herder kon daarom z'n schaapjes amper op het droge houden...

'499155' door stefanborkos '499155' door stefanborkos

TunesiëDjerba

TunesiëDjerba

Rode Bal

stefanborkos

Uit mijn nieuwe album 1 Voudig. Djerba. Gewoon een bootje wat er ter plaatse ligt. Mooi eenvoudig op een stille plek met eb in dus ondiep water. Gewoon eenvoud dit kan overal liggen.

'382764' door anna maria '382764' door anna maria

TunesiëDjerba

TunesiëDjerba

Oh, wat lekker!

anna maria

Hij zit echt van de soep van zijn neef te genieten aan zijn gezichtsuitdrukking te zien, de eigenaar van het restaurantje in Midoun op Djerba. Het lijkt net of hij in het Berberdorp Chenini, zijn geboortedorp, zit, onder de waakzame blik van het dorpshoofd .Altijd etend op dezelfde plek vergeet hij zijn heimwee en voelt hij zich thuis en veilig. Waar een muurschildering al niet goed voor kan zijn!

'419669' door agrotewal '419669' door agrotewal

TunesiëDjerba

TunesiëDjerba

Sidi Bou Said

agrotewal

Op het schiereiland Djerba ligt het kunstenaarsdorp Sidi Bou Said. Daar zijn veel pottenbakkers winkels en galerijen te vinden, waar ook deze oude ambacht nog beoefend wordt. De koopwaar wordt op straat ten toon gespreid.

'539333' door Jeanne '539333' door Jeanne

TunesiëDjerba

TunesiëDjerba

Kruidenmarkt

Jeanne

Djerba is een Tunesisch eiland en de hoofdstad is Houmt Souk. Vanuit het eiland kun je excursies maken naar het vaste land, georganiseerd of op eigen gelegenheid. Tijdens zo'n dagtocht bezoeken wij o.a. de kruidenmarkt in Tataouine.

'53785' door loehoes '53785' door loehoes

TunesiëDjerba

TunesiëDjerba

Rode bloem

loehoes

Bij ons hotel

'496043' door Jeanne '496043' door Jeanne

TunesiëDjerba

TunesiëDjerba

Via de Romeinse dam

Jeanne

Vanuit Djerba is het mogelijk om via de Romeinse dam het vaste land te bereiken. Op weg naar Tatouine-Cheninie rijd je deels door de woestijn, wat een bijzondere ervaring blijft!

'355904' door agrotewal '355904' door agrotewal

TunesiëDjerba

TunesiëDjerba

Souvenier

agrotewal

Deze verzameling van mooie oude spulletjes laat me het water in de mond lopen. Ik had er zo wel een aantal mee willen nemen, mooiere souveniers heb ik in Tunesie niet gezien. Helaas te groot voor de koffer.