Chott el-Jerid

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Slecht nieuws

Chott el-Jerid,
Tunesië


Geschrokken zat ik vanmorgen achter het stuur naar mijn werk te luisteren naar het nieuwsbericht dat Nederlandse toeristen vandaag nog uit Tunesië weggehaald worden en dat de reisadviezen flink zijn aangescherpt. Er wordt nu aangeraden er alleen naartoe te gaan als het echt nodig is. En dat allemaal door een groep terroristen.

Het land heeft het toerisme juist zo hard nodig, en het is zo'n vriendelijk volk! En er is zo veel moois te zien... Bijzondere landschappen, bijzondere architectuur, een rijke geschiedenis en bovenal hele gastvrije mensen. Het toerisme begon juist weer steeds meer aan te trekken. Ik ben in die week echt verliefd geworden op dat land, dat hebben jullie al eerder gemerkt door de bijschriften bij mijn foto's. Het nieuws van vandaag doet me dus ook echt zeer.

Ik ben blij dat ik er in Oktober nog ben geweest. Ook toen waren er spanningen. Op de foto zie je Chott-el-jerid, een gigantische zoutvlakte in het zuid-westen van het land. We zijn hier een dag later overheen gereden dan de planning was en het uiterste westen mochten we ook niet naartoe. Er is toen ik er was een klopjacht op chott-el-jerid gehouden daarom mochten we er in eerste instantie ook niet over. Vandaar dat ik nu bij dit slechte nieuws voor deze foto heb gekozen. Nog extra symbolisch door het lege hutje met het hotel-bordje erop. En het drooggevallen en in verval geraakte schip erop.

Exif: Nikon D7000; Tamron 18-200 bij 28mm; ISO 100; f/4,5; 1/800s