Tsjaad stekker

Tsjaad – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Tsjaad, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Tsjaad gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Tsjaad gebruikt kunnen worden zijn : Type D, E en F
Stekker D
Stekker E
Stekker F

Informatie over Tsjaad

'1117064' door Bowral '1117064' door Bowral

Tsjaad

Tsjaad

Woestijnexpeditie doo

Ik weet niet precies waarom, maar Tsjaad is zo'n land dat mij al jaren trekt. De onmetelijke Sahara, de enorme leegte en de diverse bevolkingsgroepen. Afgelopen oktober was het dan zover. Met een klein internationaal gezelschap heb ik deelgenomen aan een drieweekse woestijnexpeditie door Tsjaad. Bijna 4.000 km met 4x4-Toyota's dwars door de woestijn. Het was drie weken bikkelen en flink afzien: geen hotel, restaurant, wc, stromend water, tv, internet, koude drankjes, bed, douche en ga zo maar door. Toch hoor je mij niet klagen, deze reis eindigt hoog in mijn persoonlijke reis-top-5. Wat een schitterend land!

'325898' door sachara '325898' door sachara

TsjaadTsjaadmeer

TsjaadTsjaadmeer

Verlegen meiden aan..

Vanaf N'Djamena, trokken we via een tussenstop in Douguia in de richting van het Tsjaad meer. Tot twee keer liep ons spoor dood in het water. Wel zagen we dat een brommer het water in ging, maar dat voorbeeld zijn we maar niet gevolgd. Ook al was het dampend warm op die plek, toch stopten we in de schaduw van een boom voor lunch en een korte siësta. Via het spoor in het water kwamen een ezel met wat kinderen onze richting uit. In voor ons de 'middle of nowhere' deelden uiteindelijk circa 10 kids met ons de lunch en de schaduw van de boom voor de twee uur dat we daar bleven. De jongens deden stoer met de ezel. De enige twee meiden bleven wat verlegen, ook al kwamen ze dichtbij ons zitten.

'173105' door marjoleinm '173105' door marjoleinm

TsjaadNdjamena

TsjaadNdjamena

Steun bij beer

Dit meiske was een beetje verlegen, en dan is de teddybeer een grote steun.

Bekijk alle Tsjaad foto's en tips