Hoogland van Ennedi image
Hoogland van Ennedi image Hoogland van Ennedi image

Hoogland van Ennedi

Beste reistijd

Hoogland van Ennedi
Tsjaad
Jan62

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Hoogland van Ennedi

Het weer in het hoogland van Ennedi

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor het hoogland van Ennedi te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in het hoogland van Ennedi? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor het hoogland van Ennedi

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in het hoogland van Ennedi:De zandwegen in het tropische zuiden van Tsjaad veranderen vanaf juni in onbegaanbare modderpaden. Met de komst van oktober verdwijnt de regen en breekt een droge periode aan. Van november tot februari is het goed reizen met droge, warme dagen en koele nachten. Zorg dat je in maart weer thuis bent, want in de verstikkende maanden april en mei met 45°C in de auto of bus door Tsjaad trekken, is ook niet alles