Tamberma Valley

Een bezoekje aan Tamberma Valley moet samengaan met de indrukwekkende Tamberma Valley. Een collectie van fortdorpjes geeft je een kijkje in de zeventiende eeuw. De vallei was tot voor kort geïsoleerd, maar is nu opengesteld voor gidsen en reizigers. De Tamberma Valley ligt in het diepe noorden van Tamberma Valley.

Informatie over Tamberma Valley

Beste foto's & tips van Tamberma Valley

'496110' door afrika '496110' door afrika

TogoTamberma Valley

TogoTamberma Valley

Onder de Baobab

afrika

De Baobab - ook wel de Apennootboom genoemd - is een typische Afrikaanse boom. De legende vertelt dat God de boom uit de hemel naar de aarde gooide waardoor ie met zijn kruin in de grond terechtkwam en zijn wortels de lucht in groeide. Vandaar de vreemde vorm.

'444148' door wisseschout '444148' door wisseschout

TogoTamberma Valley

TogoTamberma Valley

Huizen van modder

wisseschout

In het hoge noorden van Togo ligt de Taberma Valley waar je deze typische huizen van modder gebouwd kunt bezoeken en va binnen bekijken. Onderin woont het vee en helemaal bovenop is een heel klein soort koepeltje gebouwd waar men in slaapt. alleen op je buik schuivend kun je daar in. Boven op dak is de koelste plaats, maar volgens mij is het wel heel benauwd om hier in te slapen

'495948' door afrika '495948' door afrika

TogoTamberma Valley

TogoTamberma Valley

Verlegen lach

afrika

Eerder plaatste ik een foto van kinderen die de plaatjes in een Nederlands tijdschrift bekeken. Dit jochie was daar ook bij en toen ik 'm vroeg of ik hem mocht fotograferen vond ie het goed, al werd ie er wel een beetje verlegen van. Maar als je de foto's dan laat zien, breekt er een stralende en trotse lach door.

Laat kaart zien