Bassar

Heel Togo stampt

Heel Togo stampt
Foto door : Dianadm
Maniok, in Togo lusten ze er wel pap van. Deze wortelknol bevat veel zetmeel en suiker. Voedzaam en een essentieel onderdeel van de dagelijkse maaltijd.

Daarnaast heeft maniok ook nog een andere, culturele toepassing. Het vormt de basis van een gefermenteerde drank, een soort 'vuurwater' dat op lokale feesten overvloedig wordt geconsumeerd.

De bereiding is eenvoudig. De knol wordt gekookt en gestampt en daarna worden er bolletjes van gerold. Hier wordt langdurig op gekauwd en vervolgens weer uitgespuwd in een emmer water. Door de werking van de bacteriën in het speeksel gaat het geheel gisten (fermenteren) en hoe langer het staat, hoe hoger het alcoholgehalte.

Dit brouwsel wordt vaak als welkomstdrankje aangeboden en weigeren is zeer onbeleefd. Ook ik moest eraan geloven tijdens ons bezoek aan het dorp Bakari. Verstand op nul en drinken maar en het was nog lekker ook.
0
30

Info over deze foto met tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
135
Geplaatst op
30 Jan 2019
Land
Bestemming
Categorie
Eten, drinken en uitgaan
Laat kaart zien
 

20 reactie(s) bij "Heel Togo stampt"

  • profile image comment

    Ha dat is een mooie traditie waar je je aan overgegeven hebt! Soms is het even niet anders. De alcohol heeft wel gezorgd dat je er niet ziek van werd. Prachtige foto!

    Door karinm • geplaatst op 2019-02-15 10:48:49
  • profile image comment

    Apart om mee te maken. Mooie foto.

    Door chateau • geplaatst op 2019-02-09 17:48:58
  • profile image comment

    Het schijnt heel gezond te zijn..

    Door corriedewinter • geplaatst op 2019-02-06 14:15:18
  • profile image comment

    Het schijnt heel gezond te zijn..

    Door corriedewinter • geplaatst op 2019-02-06 14:15:18
  • profile image comment

    Het schijnt heel gezond te zijn..

    Door corriedewinter • geplaatst op 2019-02-06 14:15:18
  • profile image comment

    prachtig vastgelegd

    Door ingrover • geplaatst op 2019-02-05 19:55:29
  • profile image comment

    Dat zijn de mooie ervaringen en kijken hoe het in het dagelijkse leven gaat! En altijd spannend hoe zo'n brouwsel zal smaken!

    Door mo7ster • geplaatst op 2019-02-02 17:26:17
  • profile image comment

    mooie foto en verhaal, leuke pakkende titel

    Door marjolijn • geplaatst op 2019-02-02 12:46:43
  • profile image comment

    Haha...dan toch liever de Armagnac uit Armenië zeker ;-) Mooie plaat.

    Door RobHoekstra • geplaatst op 2019-02-01 10:54:25
  • profile image comment

    Zoiets kun je ook niet weigeren. zeker als je ziet wat voor werk erin zit

    Door ThijsVDenBurg • geplaatst op 2019-01-31 16:46:16
  • profile image comment

    Wanneer je dit drink, moet je inderdaad niet nadenken. Hopelijk heeft de alcohol alle bacillen gedood. Je foto is prachtig

    Door MiekeDeHaas • geplaatst op 2019-01-31 15:52:34
  • profile image comment

    Mooie opname! Goede info!

    Door martinhectors • geplaatst op 2019-01-31 14:37:55
  • profile image comment

    Wat een prachtig verhaal bij een mooie foto!

    Door konne000 • geplaatst op 2019-01-31 10:49:02
  • profile image comment

    Het is vaak beter om niet te weten hoe is gemaakt wordt.

    Door agrotewal • geplaatst op 2019-01-31 08:50:59
  • profile image comment

    Prachtig

    Door wisseschout • geplaatst op 2019-01-31 08:40:23
  • profile image comment

    Mooie actiefoto

    Door gestreepteolifant • geplaatst op 2019-01-31 08:07:45
  • profile image comment

    Mooi om de bereidingswijze in beeld gebracht te zien

    Door vulture1960 • geplaatst op 2019-01-31 04:09:35
  • profile image comment

    Soms moet je uit beleefdheid wat, zwaar werkje dit, het lijkt makkelijker dan het is

    Door travelbag • geplaatst op 2019-01-31 03:48:54
  • profile image comment

    Mooie opname

    Door LRison • geplaatst op 2019-01-30 22:46:22
  • profile image comment

    Het idee alleen al!! Je kunt het beter maar niet weten!

    Door Mary54 • geplaatst op 2019-01-30 21:53:15

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.