Zanzibar eiland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zanzibar eiland image

Zanzibar eiland

Zanzibar eiland
Tanzania
Elstijssen

helemaal Afrika

Hoi daar ben ik weer. Nu vanaf Zanzibar. Tot Zanzibar hebben we geen Internet gehad. Het is maar goed dat ik blind kan typen, want ik zit hier aardig in het donker. Met ons gaat het uitstekend. We hebben een schitterende en vermoeiende reis achter de rug. Een paar dagen Zanzibar en we zijn weer aardig bijgekomen. Na wat eerste strubbelingen (het slot van mijn reistas is tijdens de vlucht geforceerd maar mis gelukkig niets, mijn pc gaf de moed op, onze chauffeur werd op de grens tussen Malawi en Zambia vastgehouden en nog wat vervoersperikelen) is alles prima verlopen.
Jullie geloven het niet (of juist wel) maar Reisreporters kom je echt overal tegen. Op de luchthaven van Nairobi op weg naar Lusaka heb ik RR South Luangwa (Peter Geraerdts) ontmoet. Leuk om elkaar te spreken en ook de volgende dag nog in afwachting van onze binnenlandse vlucht naar South Luangwa.
In South Luangwa was het helemaal super, een van de hoogtepunten. Van daaruit zouden we met auto en chauffeur naar Malawi rijden. Dat verliep iets anders en we vlogen met een chartervliegtuigje naar Lilongwe. Vanaf Lilongwe zijn we via het Viphya Plateau, het Nyika NP en het Lake Malawi over land naar Tanzania gereisd. Via Tukuyu en Iringa naar Ruaha NP. Daarna naar Mikumi NP en door het Uluguru Gebergte naar Selous Game Reserve. Wat hebben we veel gezien, meegemaakt en wat een verschillen op allerlei gebied. Een mooie combi van natuur en cultuur. We hebben gelukkig heel wat meer van het Afrikaanse leven meegekregen dan wanneer je alles vliegt. En dat was de bedoeling. Wel jammer dat we vanwege de lange reisdagen te weinig tijd hadden om regelmatig even uit te stappen. Het zit er bijna op. We hebben alle 4 ontzettend genoten, maar ik vind het ook heerlijk om weer naar huis te gaan.