Stone Town

'492498' door RReintjes '492498' door RReintjes

TanzaniaStone Town

TanzaniaStone Town

7 kinderen

RReintjes

Ik heb wel eens vaker verteld dat ik graag onderweg, rijdend vanuit de auto, beelden langs de weg vastleg. Later bekeek ik deze foto wat beter en telde maar liefst 7 kinderen, die deze vrouw onder haar hoede had. Geopend komt de foto beter tot zijn recht.

'495012' door RReintjes '495012' door RReintjes

TanzaniaStone Town

TanzaniaStone Town

Zware last

RReintjes

Het was al wat later in de middag en zo te zien had deze man zijn marktstal opgeruimd. Wat hij allemaal verkoopt is mij een raadsel en wellicht vergis ik mij en is hij met een verhuizing bezig. Het was een aandoenlijk gezicht hoe hij deze zware last door de stad sjouwde.

'517153' door RReintjes '517153' door RReintjes

TanzaniaStone Town

TanzaniaStone Town

Dikke vriendjes

RReintjes

Heerlijk gewandeld door de kruip door sluip door weggetjes van Stone Town. Heel veel te zien en erg vriendelijke mensen. Deze kinderen wilden graag poseren en we hebben een hele fotosessie met ze gedaan.

'494465' door RReintjes '494465' door RReintjes

TanzaniaStone Town

TanzaniaStone Town

Er kan nog meer bij

RReintjes

Deze minibusjes brachten de diverse passagiers van Stone Town, waar ze hun boodschappen gedaan hebben, naar de diverse plaatsjes op het eiland. Ze gaan pas rijden als hij ECHT vol is. Volgens mij kan er niet veel meer bij.

'518856' door RReintjes '518856' door RReintjes

TanzaniaStone Town

TanzaniaStone Town

In gedachten

RReintjes

Stone Town is een ontzettend leuk plaatsje om te ontdekken. Veel straatverkoop en altijd veel te zien. Er is ook een kleine visafslag waar ik deze man zag zitten. Er lagen nog enkele visjes voor hem, die hij nog moest zien te verkopen. Zijn gedachten zijn duidelijk niet bij die visjes.

'518067' door RReintjes '518067' door RReintjes

TanzaniaStone Town

TanzaniaStone Town

Traditioneel & modern

RReintjes

Het leuke van Zanzibar is dat je er ontzettend veel dhows ziet, kleine van de vissers en ook hele grote zoals u voor de kust van Stone Town. Ik vind die rechter best leuk, maar hij kan niet tippen aan de dhow.

'525875' door ejbaaijens '525875' door ejbaaijens

TanzaniaStone Town

TanzaniaStone Town

Deuren Zanzibar

ejbaaijens

In Stonetown, Zanzibar kom je tijdens een wandeling prachtige deuren tegen. Zowel deuren, maar ook kastjes worden versierd met geometrische patronen. Met name de oude deuren en het hang-sluitwerk vind ik mooi.

'517611' door RReintjes '517611' door RReintjes

TanzaniaStone Town

TanzaniaStone Town

Vrolijke verkoper

RReintjes

We zaten heerlijk te lunchen in een restaurant, die naar de bekende Freddy Mercury (daar ooit geboren en later beroemd als de leadzanger van Queen) vernoemd is, toen er aan de strandkant van het restaurant een verkoper met kleedjes kwam. De meesten wilden niet gestoord worden in hun eetgenot, maar dat deerde deze vrolijke man niet. Hij verkocht overigens geen kleedje aan ons gezelschap.

'518235' door RReintjes '518235' door RReintjes

TanzaniaStone Town

TanzaniaStone Town

Zeewier restjes

RReintjes

De kinderen van Stone Town proberen ook een beetje zakgeld te verdienen door restanten zeewier te verzamelen. De werkloosheid op Zanzibar is een groot probleem en op deze manier kunnen zij een beetje bijverdienen.

'519197' door RReintjes '519197' door RReintjes

TanzaniaStone Town

TanzaniaStone Town

Zicht op Stone Town

RReintjes

Op de terugweg van Prison Island voeren wij richting Stone Town. Het meest opvallende (en hoogste) gebouw is "The House of Wonders", gebouwd door sultan Barghash in 1883. Geopend komt de foto beter tot zijn recht.

'519236' door RReintjes '519236' door RReintjes

TanzaniaStone Town

TanzaniaStone Town

Blauw-blauw

RReintjes

Dit soort kleinschalige markten in Stone Town worden in de zijstraten door ondernemertjes bezet. Hun eigen verbouwde groenten en fruit wordt op straat aan de man gebracht. Deze dame gaat geheel in stijl met haar blauwe teil op boodschappenjacht. S.v.p. openen.

'532263' door carla '532263' door carla

TanzaniaStone Town

TanzaniaStone Town

De Zomer Schilder

carla

Witte strand, kristalblauwe zee, bootje varen, heerlijke eten, wat wil je nog meer ?Een onvergetelijke trip naar dit prachtige paradijs in Zanzibar ! Gezellige zingende gids: 'Jambo,Jambo etc........Hakuna Matata' Fantastisch mooie vissen en koraal gezien met snorkelen en daarna genoten van heerlijk verse vis aldaar gegrild !! Terugkomend van het paradijs zie je locals in het heetst (30 graden) van de dag hun boten verven; De Zomer Schilders...

'507197' door lsteentjes '507197' door lsteentjes

TanzaniaStone Town

TanzaniaStone Town

Purple lady

lsteentjes

Deze oude hindoestaanse lady in haar prachtige paarse jurk zocht steun bij de muren van Stonetown op weg naar de markt op het kruideneiland Zanzibar

'532264' door carla '532264' door carla

TanzaniaStone Town

TanzaniaStone Town

Marktkoopmannen

carla

Darajani Markt in Stonetown. Gedroogde inktvis verkopen op de markt. Een wandeling door het oude centrum is een must do ! Urenlang door de smalle straatjes dwalen (welke bewust zo zijn gecreëerd, zo kun je in de hitte van de dag toch heerlijk in de schaduw lopen) en je vergapen aan al het moois wat je tegenkomt. Spelende kinderen, ambachtslieden die op straat hun ambacht uitoefenen en koopmannen die hun waren proberen te slijten. Je zult je hier niet snel gaan vervelen.

'1113144' door martinhectors '1113144' door martinhectors

TanzaniaStone Town

TanzaniaStone Town

Een potje rijst halen

martinhectors

Als je op Zanzibar verblijft, dan mag een bezoekje aan Stone Town zeker niet ontbreken. Achter deze deur was een grote binnenplaats waar grote potten rijst stonden. Blijkbaar werd er hier rijst gekookt en kon je deze afhalen. Het zijn dan ook voornamelijk de rijken die dit kunnen betalen. Deze man kwam voor zijn 'baas' een pot kokende rijst afhalen en moest met zijn fiets voorzichtig de smalle straatjes door. Ik zal het woord 'slaaf' maar niet gebruiken...

'1090527' door martinhectors '1090527' door martinhectors

TanzaniaStone Town

TanzaniaStone Town

Vismarkt in Stone Tow

martinhectors

Als je op Zanzibar verblijft, is een bezoek aan het oude gedeelte van Zanzibar stad - Stone Town - zeker de moeite waard. Eerst bezochten we de overdekte markt om daarna verder de stad in te trekken. Op de vismarkt moesten we goed kijken waar we liepen want de roggen liggen hier gewoon op de grond.

'1039454' door karinm '1039454' door karinm

TanzaniaStone Town

TanzaniaStone Town

Maandag wasdag!

karinm

Stone Town op Zanzibar is een bijzonder stadje om te bezoeken, het was vroeger een belangrijk handelscentrum voor kruidnagels en de Arabische slavenhandel. Tegenwoordig staat het op de Werelderfgoedlijst. Je vindt er Arabische, Perzische, Indische en Europese invloeden terug in de architectuur. De Arabische huizen zijn voorzien van grote bewerkte houten deuren en balustrades met gedetailleerd houtsnijwerk. Aan de kade zagen we deze vissersbootjes liggen. Vandaag niet uitgevaren vanwege wasdag, of is het gewoon de inloopkast?

'1053007' door martinhectors '1053007' door martinhectors

TanzaniaStone Town

TanzaniaStone Town

Markt in Stone Town

martinhectors

De markt van Stone Town is er één zoals je ze mag verwachten in Afrika, druk, vies, chaotisch maar vooral kleurrijk. Sommige delen van de markt zijn gelukkig in de openlucht, al zijn sommige delen met zeilen overdekt zodat het groente en fruit niet in de volle zon hoeft te staan. Wil je kruiden meenemen naar huis dan is dit ook de beste plaats om ze te kopen. Vergeet niet af te dingen anders betaal je gegarandeerd teveel!

'1106872' door martinhectors '1106872' door martinhectors

TanzaniaStone Town

TanzaniaStone Town

De voordeur...

martinhectors

In de nauwe steegjes van het 19e eeuwse Stone Town (Unesco werelderfgoed) slalommen scooters, fietsers en overvolle stootkarren galant tussen de voetgangers door. De steegjes zijn soms maar amper 2 m breed. Maar wat vooral opvalt zijn de prachtige deuren! Die zijn een waar kunstwerkje op zich. Wanneer een huis gebouwd werd in Zanzibar, was de deur van oudsher het eerste deel dat werd opgericht. Hoe groter de rijkdom en sociale positie van de eigenaar van het huis, hoe groter en uitbundiger hij zijn voordeur versierde. De deuren met een ronde boog, zijn de toegang tot huizen met Arabische bewoners, die met een rechte bovenzijde zijn Indische bewoners.

'846038' door CMartin '846038' door CMartin

TanzaniaStone Town

TanzaniaStone Town

Gewoon even vragen!

CMartin

Wanneer je op reis bent en je houdt net zo veel van portretfotografie als ik, dan kom je vaak genoeg mensen tegen die je al te graag op de foto wilt zetten. Wij zien deze mensen vanuit onze eigen perspectief als iets bijzonders, maar wij vergeten vaak dat dit mensen zijn die net als wij een leven leiden met dagelijkse routines en er niet altijd op zitten te wachten dat er een over enthousiaste tourist een foto van ze wil maken. Ik probeer vaak kennis te maken zonder dat ik mijn camera al vast heb. Mocht ik een vriendelijke reactie terug krijgen, en na even heen en weer te hebben gecommuniceerd kan ik aanvoelen of er een kans is om te slagen met een goede portretfoto. Als ik het idee heb dat er vertrouwen is, dan vraag ik of hij of zij het goed vind als ik een foto van ze maak. Als er nee wordt gezegd, dan respecteer ik dit. Mocht er ja worden gezegd, dan neem ik mijn foto. Deze deel ik altijd met diegene en vaak geef ik ook een hand om hem of haar te bedanken. Wees vriendelijke en laat niet zien dat je er alleen maar bent voor een foto. Als je binnen iemands comfortzone kan treden, dan kun je vaak ook dichterbij komen voor een indringende portret!