Serengeti

'45282' door Giedo '45282' door Giedo

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Zebra portret

Giedo

Deze zwangere dame kwam uit het stof van de migration even een kijkje nemen...

'140218' door ChantaldeKoning '140218' door ChantaldeKoning

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Ik zit er boven op.

ChantaldeKoning

In de stromende regen ging deze welp zijn moeder even plagen om vervolgens over haar heen te lopen. Ngorongoro krater, Tanzania

'45444' door Giedo '45444' door Giedo

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Sluipend luipaard

Giedo

Dit luipaard was ons 'huis-luipaard'. Dat wil zeggen hij had z'n plekje vlakbij ons kamp (en 's nachts ook wel eens in ons kamp...). Ik was eigenlijk vooral geboeid door de mooie zonsopkomst toen hij verscheen in dit prachtige tegenlicht.

'493671' door deerik '493671' door deerik

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Tawny Eagle

deerik

Deze Tawny Eagle zat heerlijk in het zonnetje te poseren toen we op gamedrive waren in de Serengeti. Altijd leuk om ze ongeveer op ooghoogte te hebben ipv hoog in de boom.

'406486' door hbplaatjes '406486' door hbplaatjes

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Schouder aan schouder

hbplaatjes

Deze twee mannen liepen op de vlakten van het Serengeti NP. Mannetjes trekken vaak samen op. Deze twee zelfs schouder aan schouder. Dat is heel veel kilo's contact.

'488504' door deerik '488504' door deerik

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Gebroederlijk

deerik

Na zonsondergang was het helaas weer tijd om terug naar de lodge te gaan, we waren al laat, konden niet wegkomen bij de leeuwen. Bij deze boom, snel op de rem voor een laatste foto. Op een dode boom hebben Maraboes en Ooievaars zich gebroederlijk verzameld voor hun nachtrust.

'493391' door deerik '493391' door deerik

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Two Brothers

deerik

Deze twee broers struinden over de Serengeti op zoek naar een goed diner. Uiteraard stopten ze even bij een termietenheuvel om gebruik te maken van dit uitzichtpunt.

'459543' door vulture1960 '459543' door vulture1960

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

S.E.R.E.N.G.E.T.I.

vulture1960

Serengeti of te wel eindeloze vlaktes. Met af en toe een boom erin. Onder de boom liggen een grote groep leeuwen. Ze luieren en zoeken de schaduw op. Het is ook een film/documentaire uit 2011 van regisseur Reinhard Radke. Het gaat over de jaarlijkse trek van de wildebeesten! Maar het is toch leuker om dat live te zien!

'457325' door hbplaatjes '457325' door hbplaatjes

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Watergevecht

hbplaatjes

In de buurt van de Serena Lodge in het Serengeti NP ligt een hippopool. Het is ongeveer een half uur rijden als het droog is. In de regentijd is het pad echter slecht en kan dit veel langer zijn. Deze hippopool (eigenlijk is het een bocht in een rivier) is zeer de moeite waard. Het is er sterk overbevolkt en dat geeft de nodige spanning. Normaal gesproken liggen nijlpaarden overdag een beetje te pitten, te knorren, te winden en te poepen, maar echte actie is er zelden. In deze pool zie je echter steeds onderlinge irritatie, gapende bekken en af en toe zelfs agressie. Op de foto zie je een enorm nijlpaard dat boos werd op een soortgenoot. Dit gaf een enorme waterverplaatsing en veel gespetter. De bek van het nijlpaard is gigantisch en eer staan een aantal vlijmscherpe grote ivoren tanden in. Deze tanden worden zo scherp, omdat ze langs elkaar schuren. Dat het aangevallen nijlpaard flink schrok blijkt wel uit zijn uitpuilende oog dat nog net boven de waterlijn te zien is.

'223214' door deerik '223214' door deerik

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Bedankt!!!

deerik

1 steekvlieg minder, dus ik zeg 'Bijeneter Bedankt!!!'. Behalve dat ze erg mooi zijn, dus ook zeer nuttige vogels. Deze foto is gemaakt in het Lake Manyara National Park.

'485343' door deerik '485343' door deerik

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Two Brothers to

deerik

Als de migratie over de Serengeti trekt is het een heus lopend buffet voor de leeuwen. Deze familie lag elke dag bij dezelfde kopjes te rusten om zo rond sunset zicht langzaam richting de gnoes te bewegen. In de ochtend zag je ze dan met hun buikjes rond terug komen sjokken. Deze foto is genomen net na zonsondergang als ze zich gereedmaken voor de aanstaande jacht.

'462258' door hbplaatjes '462258' door hbplaatjes

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Mooie vangst

hbplaatjes

Deze foto is genomen in het zuidelijk deel van het Serengeti NP. In een bebost stukje zagen we deze vorkstaartscharrelaar naar beneden duiken en even later op een tak gaan zitten. Toen we bij hem in de buurt stopten bleek hij een klein slangetje gepakt te hebben.

'264941' door hbplaatjes '264941' door hbplaatjes

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Nijlpaardengeeuw

hbplaatjes

In de Serengeti kom je op verschillende plaatsen groepen nijlpaarden tegen. Deze foto is genomen een stuk ten noorden van de Serena Lodge op een plaats waar zeer veel nijlpaarden bij elkaar in de rivier lagen. Het was er zeer levendig. Constant was er wel iets te zien. Een nijlpaard met zijn bek open is dan altijd een leuk moment. Meestal ben je dan net te laat of doet ie het net de verkeerde kant op. Deze deed het echter heel erg mooi voor de foto vind ik.

'272934' door hbplaatjes '272934' door hbplaatjes

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

De Koning

hbplaatjes

Deze volwassen mannetjes leeuw lag samen met zijn broer boven op een heuvel in de Setrengeti. Rondom de heuvel was alleen grasland, dus konden ze kilometers ver zien of er prooi liep. Niet dat ze die op dat moment nodig hadden, want de heren waren geheel volgevreten. In de buurt waren enkele vrouwtjes, die deze mannetjes horen. De vrouwtjes vangen het meeste eten en de mannetjes bieden de vrouwtjes en hun jongen bescherming. Deze bescherming is vooral tegen andere mannetjes. Als een mannetje namelijk een familie vrouwtjes overneemt/-opeist dan zal hij als eerste alle welpen doden. De vrouwtjes raken hierdoor sneller weer krols, zodat het nieuwe mannetje voor zijn nageslacht kan gaan zorgen. Verder zijn de mannetjes eigenlijk alleen nuttig bij het doden van grote prooien (bijv. buffels) en bij gevechten met hyena's. Het nadeel van mannetjes bij een troep is dat ze als eerste willen eten van de (door de vrouwtjes) gevangen prooi. Een coalitie van twee mannetjes houdt over het algemeen ongeveer twee jaar stand. In deze periode kunnen de vrouwtjes hun jomgen zo ver grootbrengen dat ze bij een overname niet meer gedood worden. Coalities van drie of vier mannetjes houden het langer vol.

'246062' door Michiel80 '246062' door Michiel80

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Zebrafamilie midden..

Michiel80

Vlak bij Lake Ndutu tijdens de grote trek zien we een zebramoeder en kind tussen de duizenden gnoes. De gnoes kwamen aanrennen via een kilometers lange colonne. Vlak bij het meer stopten ze en gingen ze gezamenlijk rustig grazen.

'458703' door vulture1960 '458703' door vulture1960

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Caligula

vulture1960

Caligua kent iedereen. Hij was de perverse achterdochtige keizer van het romeinse rijk. Hij hield slaap feestjes, slumber partiys, met overvloedige alcohol en wijn. Zelfs zijn zuster was niet veilig voor hem. Er stonden geen remmen op/ Toen we in de seringeti aankwamen bij deze hippo pool had er ook een gezellig slaapfeestje plaatsgevonden. Toen ze wakker werden wist niemand meer naast wie hij in slaap is gevallen. Een van mijn favoriet acteurs in deze film Malcolm McDowell!

'484661' door vulture1960 '484661' door vulture1960

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Leeuwin - Boom -...Se

vulture1960

Op gamedrive door de eindeloze vlaktes. Soms is het heel makkelijk zoek een van de weinige bomen en je vind altijd wildlife! Had 2 camera's bij me een voor de close up en een vaar de landschappen. Deze keer niet close maar met het eindeloze uitzicht erbij! Natuurlijk heb ik de close up ook nog even geklikt! Soms moet je afwisselen.

'157149' door Nancy Carels '157149' door Nancy Carels

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

African moment

Nancy Carels

een echt prachtig Afrikaans moment toen de zon onderging, wat was het een mooie dag !

'499027' door andresenmarianne '499027' door andresenmarianne

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Crossing

andresenmarianne

Er verzamellen zich duizenden wildebeest om naar Kenia te gaan dat is zeer bekend.Bij een van onze laatste crossings hebben we verschillende fotos gemaakt dit is er een van en laat zien hoe ze dicht bij elkaar de crossing aan gaan

'495025' door vulture1960 '495025' door vulture1960

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Gieren

vulture1960

In de tijd van de trek (migratie) is er genoeg te vangen voor al het grote wild. Als zij klaar zijn komen de schoonmakers. De Gieren! Hier hebben ze een Gnoe bijna helemaal afgevreten! Ook onder de Gieren geld het recht van de sterkste. Die mag eerst! Mooi om te zien ! Het zijn 3 verschillende soorten gieren , De grote met de witte kop is de White-headed Vulture en de andere is het meest voorkomend en is de White-backed Vulture. Paula dank je voor je benaming!

'213045' door deerik '213045' door deerik

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

KleurExplosie

deerik

Ze zijn altijd mooi om te zien, maar als de Lilac Breasted Roller in het ochtendzonntje gaat zitten poseren is het werkelijk een kleurexplosie. Zonder meer een van mijn favoriete vogelsoorten.

'460596' door deerik '460596' door deerik

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

The Family

deerik

Interactie tussen leeuwen onderling is heel belangrijk voor de familiebinding. Vlak voor de jacht, maar ook na terugkomst wordt er altijd heel wat afgeknuffeld tussen leeuwen. Deze interactie kan mooie intieme plaatjes opleveren.

'489948' door deerik '489948' door deerik

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Kleurrijk Mannetje

deerik

In navolging op het wat grijze vrouwtje van gisteren, nu dus het kleurrijke mannetje. Voor de geïnteresseerden de Exif gegevens: Canon Eos 7D Canon 400mm 2.8 MKii met 2.0 Converter (800mm dus) F/16 ISO 200 1/100 sec Afstand was 3,4 mtr

'270649' door schenkel '270649' door schenkel

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

ZONOPKOMST

schenkel

Na een heerlijke nacht vol met dieren geluiden gaan we voor het ontbijt op ochtend safari.De zon begint al een beetje op tekomen en de dieren komen uit hun slaapplaats langzaam tevoorschijn