Serengeti

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Serengeti image

Soms ben ik een beetje Blond, maar we leven nog!

Serengeti
Tanzania
Vulture1960

Soms ben ik een beetje Blond, maar we leven nog!

Vandaag gaan we eindelijk naar de eindeloze vlaktes (Serengeti). Het is een lange rit, over de onverharde wegen. Maar je hoort ons niet klagen, er is genoeg te zien onderweg! Wild spotten gaat nooit vervelen. Ook al zie je soms dezelfde dieren, de setting en het gedrag zijn elke keer weer anders. Het blijft leuk. We zien weer veel wild onderweg.

Om 17.00 uur bereiken we ons verblijf. Het Ikoma tented camp. Het ligt net buiten de Serengeti. Maar er staat geen hek om het park dus het wild zou er zo in en uit kunnen lopen. We krijgen onze sleutel van onze luxe tent en ook krijgen we een fluitje. Wij zijn verbaasd, wat moeten we met een fluitje. Er wordt ons verteld dat als er gevaar dreigt we op dat fluitje moeten blazen. Dan komt er een Masai mannetje gewapend met pijl en boog om het wild te verjagen. We doen er een beetje lacherig over. Onze tent ligt aan de rand van het terrein, we kijken zo de eindeloze vlakte op.

De tenten staan verspreid over het hele terrein. Het restaurant ligt centraal, en we moeten ongeveer 5 minuten wandelen om dat te bereiken. We aten alla carte. Je kon kiezen tussen drie voor- tussen- en nagerechten. Wij kozen dit keer voor een vegetarisch menu. Met een soepje vooraf. Het smaakte voortreffelijk. Je hebt altijd wel honger als je de hele dag wild heb gespot.

Buiten stonden de Masai krijgers te wachten gewapend met pijl en boog. Het was de bedoeling dat zij ons in het donker zouden terug begeleiden naar onze tent. Er waren echter vlak voor ons een aantal mensen terug naar hun tent gegaan , dus er stond niemand ons te begeleiden. Ach zeiden we tegen elkaar het is maar 5 minuten wandelen en met de zak lamp vinden we onze weg wel, scheelt ons ook weer een fooi aan onze Masai krijger. Dat was geen verstandige keus.

Samen wandelden we terug. De tent was niet zo moeilijk te vinden. Het was wel een beetje spannend zo in het donker. Veilig bereikten we onze tent. Vroeg ons mandje in want de volgende dag moesten we weer vroeg opstaan om bij het aanbreken van de dag, weer wild te gaan spotten op de Serengeti.

Vroeg zaten we de volgende dag weer in de truck. Daar hoorden we van een van onze medereizigers dat die tijdens de terug wandeling naar hun tent gisteravond een ontmoeting hadden gehad met een slang. We verlieten het terrein van de camping. Al na 250 meter werd er een luipaard gespot. En dan dringt het opeens tot je door. Als die gisteravond wat verder door was gewandeld, of als wij die slang hadden ontmoet. Brrrr

Soms sta je gewoon niet erbij dat je zo dichtbij gevaarlijke wilde dieren bent. Volgende keer toch maar even wachten op die stoere Masai krijger! En hij krijgt dan een dikke fooi!

Foto's

ff145.jpg
ff145.jpg
Vulture1960
6863b.jpg
6863b.jpg
Vulture1960
cc5ad.jpg
cc5ad.jpg
Vulture1960