Selous Game Park

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ongerept Selous Game Reserve

Selous Game Park,
Tanzania


In vergelijking met enkele andere Game Reserves heeft Selous Game Reserve in Tanzania relatief weinig naamsbekendheid. Terwijl het een reservaat betreft maar liefst zo groot als Zwitserland, waarmee het één van de grootste wildparken is in de wereld. Het is géén Nationaal Park, wat de safari-ervaring heel anders maakt. Zo mogen de 4WD's overal off-road rijden en voelt het gebied in zijn geheel wat ongerepter/rauwer dan bijvoorbeeld het Kruger Park. Mijn safari-dag zat boordevol prachtige dieren en natuurverschijnselen, heel indrukwekkend.

Hoewel ik het park écht een enorme aanrader vind, hoop ik niet dat jullie massaal afreizen. Het land wil het Game Reserve zo ongerept mogelijk houden en promoten dan ook nauwelijks. Er zijn relatief weinig kampen om te overnachten en dat willen ze zo houden. Dus wanneer je in de buurt bent en de kans hebt, zéker dit park aandoen, maar verder... mondje dicht.... ;-)

Deze zebra was één van de vele prachtige dieren die ik zag. Overigens is het nu rond deze tijd (november) lente in het park, waardoor het barst van de jongen dieren. Veel jonge giraffes, impala's, olifantjes, zwijntjes, leeuwenwelpen etc. Fantastisch!